Presne ma napadla včera aj dioda presne ako píšeš.MadTom píše: 02 bře 2021 09:49 Relé je řešení, akorát asi zbytečně složité. Pokud ti nestačí ten odpor paralelně, tak buďto nemá správnou hodnotu, nebo jsou ty LED tak citlivé, že jim to na vybuzení stačí. V tom případě by mohlo pomoci ještě zapojit buďto druhý odpor nebo klasické nesvítivé diody (něco jako 1N5408) do série s LED. Tím se sníží napětí na LED ještě víc, než jenom tím paralelním odporem. Akorát tohle už znamená měřit a zkoušet, nikoliv jenom vzít první odpor a mít vyřešeno.
Len to by bolo o skúšaní a zasa aby tadial prešlo napatie kde v skutočnosti tú smerovku používaš.
A mne tie relátka až tak komplikované neprídu.Ináč tie keby som aj niekde do auta schoval by to nevadilo keby som aj ťahal druhý vozík ktorý má klasické žiarovky..
Ja som to relátko dával ako návod ako jedno z možných riešení podobných problémov do budúcnosti.
Ten odpor by vyhovoval s ostatných svetlách určite, len nie v tých smerovkách kôli tým impulzom.
Ten odpor čo som ja skúšal ne 25w-6ohmov.Ciže namiesto klasickej žiarovky do smeroviek...
Ja sa velmi nerád vzdávam a takéto chujočky ma neskutočne bavia.Kúpiť druhé svetlá dokáže každý, ale ja som za to že pokial je nejaké riešenie tak ho skúsiť nájsť