Měchy DII
Moderátor: Miky_CZ
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Re: Měchy DII
Suhlasim co tu pisete ale treba si este uvedomit jednu vec. Ten kto ma zdvihnute auto ma podlozky pod mechmi a predlzene zadne tlmice. A v tom je mnohokrat problem. O co je dlhsi novy tlmic v roztiahnutom stave minimalne taka ista hruba musi byt podlozka pod mech. V opacnom pripade ma mech snahu sa vytrhnut lebo je fixovany aj hore aj dole. Ja som mal novy tlmic dlhsi o 6cm a podlozku 4cm, tak som si dal este vytocit 2cm zo silonu a zatial mechy nestrelili.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to mas tak hodne podlozeny, tak naopak pri stlaceni jako doraz napravy nefunguje gumovy doraz napravy, ale samotny mech, coz taky neni uplne dobre. EDIT: vidim, ze mas i podlozku naproti dorazu
A teda s tim, ze o kolik je delsi tlumic, o tolik musi byt minimalne delsi mech, nemuzu souhlasit. Mech je primo v ose pohybu napravy, ale tlumic trochu pod jinym uhlem, takze ta potrebna absolutni zmena delky je u mechu trosku mensi. A navic se standardni delkou tlumicu ma mech porad jeste rezervu.
A to pisu jako clovek, ktery ma 40mm podlozky pod mechama a o tri palce delsi tlumice (terrafirma TF179) a i kdyz jsem zadni napravu urcite nejednou vyvesil, tak mechy nestrelily.

A teda s tim, ze o kolik je delsi tlumic, o tolik musi byt minimalne delsi mech, nemuzu souhlasit. Mech je primo v ose pohybu napravy, ale tlumic trochu pod jinym uhlem, takze ta potrebna absolutni zmena delky je u mechu trosku mensi. A navic se standardni delkou tlumicu ma mech porad jeste rezervu.
A to pisu jako clovek, ktery ma 40mm podlozky pod mechama a o tri palce delsi tlumice (terrafirma TF179) a i kdyz jsem zadni napravu urcite nejednou vyvesil, tak mechy nestrelily.
Naposledy upravil(a) pojir dne 09 zář 2021 17:13, celkem upraveno 1 x.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
To s tím problémem nijak nesouvisí. Mě měch vystřelil i když jsem neměl delší tlumiče,ale měl jsem podložený měch.vladob8 píše: 09 zář 2021 15:47 Suhlasim co tu pisete ale treba si este uvedomit jednu vec. Ten kto ma zdvihnute auto ma podlozky pod mechmi a predlzene zadne tlmice. A v tom je mnohokrat problem. O co je dlhsi novy tlmic v roztiahnutom stave minimalne taka ista hruba musi byt podlozka pod mech. V opacnom pripade ma mech snahu sa vytrhnut lebo je fixovany aj hore aj dole. Ja som mal novy tlmic dlhsi o 6cm a podlozku 4cm, tak som si dal este vytocit 2cm zo silonu a zatial mechy nestrelili.
Naposledy upravil(a) peppino dne 09 zář 2021 21:28, celkem upraveno 1 x.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Na doraz směrem dolů jsou pro změnu dorazy nápravy. Ty je potřeba taky upravit
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Jedna vec su podlozky pod mech ale tie nemaju vpliv na to ze to striela.
Druha vec aj keby tak potom ako je to mozne ze na starych mechoch sa brazdime ofroad a pretazujeme vozik a zdrzia to.Kym nove arnoty ani sa auto poriadne nenafukne a rana.Pripada mi to skor na nekvalitny plastovy vrsok ktory ma tendenciu pnutia a zvlast pri teple sa uvolnit.Nevidim dovod preco to vlastne nelepia.Aj tak mech nikto nerepasuje.
Druha vec aj keby tak potom ako je to mozne ze na starych mechoch sa brazdime ofroad a pretazujeme vozik a zdrzia to.Kym nove arnoty ani sa auto poriadne nenafukne a rana.Pripada mi to skor na nekvalitny plastovy vrsok ktory ma tendenciu pnutia a zvlast pri teple sa uvolnit.Nevidim dovod preco to vlastne nelepia.Aj tak mech nikto nerepasuje.
EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic
-
Proč to lepit? Vždyť od toho je tam ten ocelovej kroužek, akorát to udělali blbě. Tek kroužek je standardní řešení, je i u originál měchů.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miklosxxx
Rozumiem velmi dobre.Ale urobil by som to ako poistku aby nevyletel dekel. 

-
Podle mě, pokud povolí ten pásek, tak lepidlo nepomůže, guma se prostě přetrhne a odtrhne od lepidla. Teda pokud najdeš nějaké lepidlo, co bude držet na plastu.
- Miklosxxx
No ja som tak spravil.
Dal som mamuta medzi kontaktnu plochu plast a gumu a este pod pasik.Toto som spravil ako pokus u cinskeho mechu ktory mi uz 2 krat zhodilo.Uvidim co to spravi v praxi.Chcel som kupovat do p38 tiez orig.Arnott ,ale po tejto skusenosti nastala faza lepenia.
Este ho nemam sice zalozeny ale coskoro vyskusam.
Este zvazujem vyrobu Polsku ci nahodou neni na tom lepsie ako vyrobca USA.Ale to uz patri do temy Range Rover.
Do disco som obnednal Contitech tak uvidim ako to dopadne.

Este zvazujem vyrobu Polsku ci nahodou neni na tom lepsie ako vyrobca USA.Ale to uz patri do temy Range Rover.
Do disco som obnednal Contitech tak uvidim ako to dopadne.
-
- auto: DiscoII V8
Tak som zvedavý na to lepenie. Určite daj vedieť.
Čím to ideš lepiť?
Ja dávam všade Fischer KD.
Bohovské trvale pružné lepidlo.
Mal som s ním nalepenú zásterku o podblatník a raz pri cúvaní som ju oprel o koleso. Utrhol som podblatník a lepidlo ani nemrklo.
Edit: aha, Mamut. Podobné ako Fischer KD, tak som zvedavý...
Čím to ideš lepiť?
Ja dávam všade Fischer KD.
Bohovské trvale pružné lepidlo.
Mal som s ním nalepenú zásterku o podblatník a raz pri cúvaní som ju oprel o koleso. Utrhol som podblatník a lepidlo ani nemrklo.
Edit: aha, Mamut. Podobné ako Fischer KD, tak som zvedavý...
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu