Teda mě je hanba, poslední příspěvek o autě 5 let zpět.
Bohužel toho času na ježdění moc není, takže D1 je trošku jako Blanický rytíř co čeká až bude nejhůře aby vyjela.
Za posledních par let proběhlo pár uprav.
Vyměnil jsem Přídavku za Defackou a poněvadž sem bojoval s vůlemi tak jsem se pokusil shánět i nový kolečka, protože třeba to první kolo co je nahoře a bere náhon z převodovky bylo tragické. No chyba, poskládalo se, nikde nic neteklo vše fungovalo jak ma, jen převodovka pískala na 5 kvalt. No výsledek jedno kolečko bylo lehce narezavělé ale lehce bych popsal jako opravdu jen liška a asi i toto mělo vliv na pískaní.
Výsledek: No nakonec jsem se vrátil zpět k přídavce z D1, a ne jen kvůli pískaní ale hlavně se sériovými převody v diffech je defacka na to auto moc krátká, pocitově fakt jen do terénu na cestě bída.
Naroubované turbo z Iveca tam je pořad a bez ztráty kytičky.
Nesnesitelné životu nebezpečné vibrace nápravy, respektive za jízdy se cele auto rozvibruje jako bych kroutil volantem z leva do pravá, dlouho jsem tápal a zkoušel vymýšlel geometrie, kola čepy,ramena atd.
Výsledek vůle v přední panhardě. problém je že vůle je už v samotném uložení na nápravě a na rámu, takže když dám nové silentbloky po par km se zase rozmlátí, zatím teda vyřešeno polybushema ale čeká mě oprava těch uložení.
Pevnostní prahy: opět se mi potvrdil můj názor že ta nejhorší povrchova upravana offroad a asi obecně na auto je komaxot. věci na podvozku co jsem stříkal polyuretanem jsem super, a prahy co jsou v Komaxitu jsou zrezly na kaši. barva popraskaná no hrůza.
Výsledek: Nejlepší cesta je žárový zinek a na to PU..
Naviják Escape Evo.....Teda klobouk dolu, udržba bohužel nula, ale jede perfektně po koupi lesa dostal fakt zabrat, a to je na něm pořad puvodní syntetika...a už tam je 8 let.
Nový chladič, starý začal vlhnout, a ty voštiny už se sypaly ven.
Tekoucí zadní gufero kliky,,,,vypadá to že po x letech konečně neznačkuju území.
Závěrem D1 pořád mám, xkrat jsem uvažoval že ji prodám protože převážně odpočívá ale nějak mě to zatím srdce nedovolí