Zkušenosti s Čínskými AT nebo RT pneumatikami
Moderátor: Acon
Re: Zkušenosti s Čínskými AT nebo RT pneumatikami
Gripmax zimní měl jsem je na služebním osobáku dva roky ok, třetí konec na vodě nedrželi a už se ani nesjížděli. S polovinou vzorku šli pryč.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
gripmax mam jeste na aute a na vode moc nefunguji uz od zacatku
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR L322 4.2 Vogue Supercharged | E66 750Li...
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
No a jsou to AT nebo RT? Osobní letní/zimni mne víceméně nezajímají a toto téma je právě o AT/RT… díky.
Live long and prosper.
oboji... na RR to byly AT, na sedme zimaky a oboji stoji za h
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR L322 4.2 Vogue Supercharged | E66 750Li...
- jareku
Tak já nakonec koupil na "výlety" pneu Gripmax MUD RAGE R/T, 265/50 R20. Mám zatím najeto cca 3500km - většinu z toho byl "výlet na Balkán" - takže dálnice, okrsky, šotolina, kameny všeho druhu, lesní cesty s listím, tráva... Počasí bylo zajímavé - od cca -3 ráno v horách po +26 u moře. Sucho, mokro, dost vydatný liják - jen sníh chyběl ale na ten je používat nebudu - Na pneu nejsou žádná "otrhaná" místa po jízdně na šutrech, chování jak na silnici tak i v terénu za mne super. Hlučnost v kabině se zvýšila jen nepatrně a to platí i při otevřeném okně. Ano, i tyto pneu ale uklouzly na mokrém "balkánském asfaltu" - s tím se už tak nějak počítá... Pokud se budou pneu chovat i nadále takto, pak poměr cena x výkon je naprosto skvělý.
Live long and prosper.
- Josef-Z (Jugin)
- tel.: 773492666
- auto: Discovery 300TDi
A co pneu Radar AT, nebo MT vozí je někdo?
Discovery 300 TDi automat alijaz: "cihla" na cestování to nejlepší!
Tak bych měl doplnění k těm ROADCRUZA RA1100. V Bosně za děště na jedné silnici si taky klouzly. Jinak vzorek stále oškubaný není. Bočnice už to trochu odnesly, ale to je spíše řidičem a trasama kde byl dost často zavřený i zadní diff.
- jareku
Radary, ale R/T. jsem viděl u kolegy Michala - OP Servis - na jeho D3… už je má nějakou dobu a nevypadal nespokojeně
Live long and prosper.
Poměrně užitečným nástrojem resp. návodem pro výběr vhodného dezénu pneumatik může být tohle: https://www.youtube.com/watch?v=TWX83er ... utdoorAuto nebo i další videa z toho YT kanálu: https://www.youtube.com/@OutdoorAuto
Autor v nich vysvětluje funkčnost a účel jednotlivých částí vzorků v rámci dezénu pneu a zároveň i rozdíly kontrukce u AT - RT- MT pneumatik.
Jinak co se týče Radarů, tak odpověď resp. množství recenzí by mohla poskytnout návštěva z některých CZ/SK FB skupin s americkými pick-upy. Na Radarech jezdí snad všichni ti, co nemají silniční pneu. 8-9 z 10 z lidí co mají nějakou "terénní" pneu, tak tam má právě Radary. Ale už jsem tam na ně taky četl kritiku. Chce si to přelouskat sám a udělat si názor.
Autor v nich vysvětluje funkčnost a účel jednotlivých částí vzorků v rámci dezénu pneu a zároveň i rozdíly kontrukce u AT - RT- MT pneumatik.
Jinak co se týče Radarů, tak odpověď resp. množství recenzí by mohla poskytnout návštěva z některých CZ/SK FB skupin s americkými pick-upy. Na Radarech jezdí snad všichni ti, co nemají silniční pneu. 8-9 z 10 z lidí co mají nějakou "terénní" pneu, tak tam má právě Radary. Ale už jsem tam na ně taky četl kritiku. Chce si to přelouskat sám a udělat si názor.
Land Rover Discovery 2 Td5
- Engli
- tel.: 734437513
- auto: LR Discovery 200 Tdi
Ahoj, jezdím už 2. rok na Radar Renegade AT/5 , kupoval jsem je narychlo a trochu z nouze před zimní dovolenou ve Švýcarsku a musím říct, že jsem s pneu maximálně spokojen a příjemně překvapen, fungují velice dobře na sněhu, mokru a překvapivě ( samozřejmě omezeně nejsou to MTčka) i na blátě, což bude dáno asymetrickým bokem pneumatiky. Jsou stále měkké .
Mam ještě druhou sadu Toyo open country M/T a když porovnám chování, tak Radary jsou mnohem stabilnější při jízdě po silnici....Na pneumatikách mám najeto 18000 km a odhadem je tam 70% vzorku, při váze 3100 kg mě to přijde ok. Jsem rozhodnutý, že si je koupím znovu. když vezmu všechny AT pneu které jsem měl na voze : Falken Wild peak, Nexen Roadian AT, General Graber AT, Cooper STT MAXX tak tyhle jsou nejlepší.
Mam ještě druhou sadu Toyo open country M/T a když porovnám chování, tak Radary jsou mnohem stabilnější při jízdě po silnici....Na pneumatikách mám najeto 18000 km a odhadem je tam 70% vzorku, při váze 3100 kg mě to přijde ok. Jsem rozhodnutý, že si je koupím znovu. když vezmu všechny AT pneu které jsem měl na voze : Falken Wild peak, Nexen Roadian AT, General Graber AT, Cooper STT MAXX tak tyhle jsou nejlepší.