predjizdet zadek

kdybych tam nemusel mit redukci.. ale to by mozna slo vykutit. jak s tim nakladate ??
Moderátor: Miky_CZ
to me taky napadlo kdyz jsem ted zustal viset (ale neotestoval jsem to jelikoz jsem to nakonec vyjelzbynek píše:Taky to občas používám, v zimě to mam domů dost klouzavé. Docela se na to spolehám. Mam automat, zařadím redukovanou jedničku a opravdu to parádně sjíždí, aniž bych musel šlapat na brzdu. Akorát to jede tak pomalu, až jsem z toho nervozní. Dnes ráno jsem ten kopec nemohl vyjet (ledovka jako pras.....) musel jsem to zcouvat a umíte si představit co to dělalo když jsem šláp na brzdu, až dole mne napadlo jestli asistenta lze použít i při couvání ???
Ano s tym suhlasim. A napriek pochybnostiam to povazujem za pomocku, ktora sa preda v kritickych situaciach. Ako si povedal pri prudkom zjazde. No, daleko nervonarocnejsi je situacia, ked ides prudky vyjazd a auto ti nekontrolovane sanuje nazpat. Dozadu nevidis, len sa bojis, kam to vlasne ides. A pak assistent je k nezaplateni...keso píše:Mne to funguje dobre a pouzivam to dost casto, hlavne ked zchadzam dolu po dost smyklavom terene (blato, mokra trava, sneh).
Elektronika si zatial vzdy poradila, sice bol jeden pripad, ked som isiel dolu dost strmym svahom po rozmocenej luke a dva krat som sa musel dost ovladat aby som neslapol na brzdu lebo auto sa aj napriek redukovanej jednotke dost zacalo smykat dolu svahom. Nastastie som to neurobil. Netusim ako by to dopadlo, ale myslim ze zablokovane koles aby trakciu nechytili.
DESCENDING STEEP SLOPES
A. Stop the vehicle at least a vehicle length before the slope and engage first gear (’1’, for automatic transmission) LOW range with the differential locked.
B. Unless it is necessary to stop the vehicle in order to negotiate obstructions, DO NOT touch the brake or clutch pedals during the descent - the engine will limit the speed, keeping the vehicle under perfect control provided the front wheels are turning. If the vehicle begins to slide, accelerate gently to maintain directional stability - DO NOT use the brakes or attempt to change gear.
C. Once level ground is reached, unlock the differential and select a suitable gear for the next stage of your journey.
WARNING
Failure to follow these instructions may
cause the vehicle to roll over.