Daleko daleko viac zvladne Gecko ako predchadzajice auta.karel píše:Ta tři auta se nedají vůbec porovnávat, pokud ti stačí Freelander je vše OK, ale G zvládne jistě nejvícDe Lite píše:Jelikož docela potřebuji ke svému životu auto do terenu, tak jako první vůz jsem si koupil ojetý Mercedes krátkou verzi G v benzínu. Vynikající auto, až na obrovskou spotřebu a extra drahé ND. S tím Gečkem jsem jezdil cca rok. Pak jsem si koupil vůz Kia Sportage. Na to jaký jsem k tomu nejen já měl despekt, tak svoji úlohu plnila perfektně. Nízké provozní náklady, nikdy nezklamala, vše OK. No a pak jsem si koupil Freelandera TD4. A jsem s tím maximálně spokojen. Ze začátku jsem měl určité zábrany vyvádět s ním takové kousky jako s předchozími vozy ( spíše však s ohledem na to, že to byl můj nejdražší vůz, který jsem koupil a s ohledem na jeho novost ), postupně jsem se však toho nebál a postupem času jsem i Freelandera protáhnul těmi místy, kde jsem jezdil s předchozími vozy. A projel. Jedinou "úpravu" na Freelanderu mám a to jsou větší pneu 225/75/16. Samozřejmě nějaké extremy v kamenolomu apod. s tím nejezdím.
Defender 2007
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Nesrovnávám tyto vozy, protože jsou srovnatelné, ale protože jsem s nimi dlouhodobě jezdil, takže je můžu snad objektivně srovnávat. Samozřejmě - jsou nesrovnatelná. Ale povšimněte si, že ač jsem začal úplným hard extrémem ( myslel jsem si, že ostatní off roady jsou jen parodie ), tak postupem času jsem přešel k soft verzi vozu pro terén. Není to však tím, že bych šel do kompromisu, abych s tím např. mohl více na silnice, dálnice, apod. Je to prostě tím, že stejně pro " normální " užití v terénu nepotřebujete hned maximum upravený off road, pro " standardní " situace v terénu pak stačí dle mého čtyřkolka, uzávěra ( jediné slabé místo Freelandera - nedostatečně nahrazeno ETC ), slušné pneu a trošičku jezdeckého umění a zkušeností a hlavně respekt před přírodou, počasím, možnostmi vozu a hlavně před sebou samým. Howgh!
Poznámka na závěr: nejvíce ve štychu mne vždy nechala Mercedeska G, protože se pořád na ní něco zásadního pos..lo.
Poznámka na závěr: nejvíce ve štychu mne vždy nechala Mercedeska G, protože se pořád na ní něco zásadního pos..lo.
A co je najlepsie...ako zohnat jazdeneho Defika ???Admin píše:Pěknýho Defíka v ČR neseženeš, nebo se shání hodně špatně. Dovoz z Německa taky není tou nejlapší variantou.De Lite píše:Možná měl, ale on tenkrát žádný Defík nebyl k prodeji. Samo, že i na něj jsem myslel.
No to je sice pravda....ale financie nepustia....tak by nemusel byt ako cukrik...hlavne je aby to malo podvozok, prevodovky a motor v poriadku.Admin píše:Nedokážu dát přesný tip kde a jak koupit pěknýho Defíka. Jedině můžu doporučit nespěchat s nákupem a vše si pořádně prohlédnout. Pěkných Defíků je zkrátka málo.
Nieco som nasiel ale z fotky je vidno, ze to ma menenu strechu.

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Mosim to bonznut. Kudrnac ma Defika !!! Jendo, posli foto.DanoDEF píše:No to je sice pravda....ale financie nepustia....tak by nemusel byt ako cukrik...hlavne je aby to malo podvozok, prevodovky a motor v poriadku.Admin píše:Nedokážu dát přesný tip kde a jak koupit pěknýho Defíka. Jedině můžu doporučit nespěchat s nákupem a vše si pořádně prohlédnout. Pěkných Defíků je zkrátka málo.
Nieco som nasiel ale z fotky je vidno, ze to ma menenu strechu.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Kudrnac je Jenda, po sk Jano.DanoDEF píše:Kudrnac mi uz poslal foto svojho Defika...dlho som ho lamal kym poslal foto.erik píše: Mosim to bonznut. Kudrnac ma Defika !!! Jendo, posli foto.
Nerozumiem co si chcel vyjadrit vyrazom: Jendo, posli foto.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Tak to som pos....ved niesom madar....erik píše:Kudrnac je Jenda, po sk Jano.DanoDEF píše: Kudrnac mi uz poslal foto svojho Defika...dlho som ho lamal kym poslal foto.
Nerozumiem co si chcel vyjadrit vyrazom: Jendo, posli foto.

Ja Kudrnacove foto mam len nemam suhlas na zverejnenie....

- erik
- Kontaktovat uživatele:
Tady nic takoveho neslo. Kudrnacovi se libi Defik. Ani se mu nedivim. A to je vse.Stavros píše:Chlapi, proc to kudrnac vymenil? Hlavne nepiste, ze Diskoska moc neprojela.