...brý večír či den čtenáři...
...tak jsme včera rozpitvali modul parkovací brzdy, no jo no jsem šťoural. ale nedá mi to...a byla to skoro opravdová pitva jenom jsme nenašli takový ty šprckovitý rukavice a bílý pláštíky(ani zelený)...po odšroubování a odpáčení velice poctivě utěsněného dekliku jsme padli na prdel..uvnitř čisto jak na operačním stole, ani zrníčko prachu, vše promazáno bílou vazelínkou, inu paráda...
...při postupném rozebírání jsme zjišťovali co k čemu slouží a k čemu je užitečné -pánové, dámy nevyjímaje takový stroješek je radost pohledět kámoš mi ho nechtěl půjčit, chtěl se mazlit sám...jednoduché, přesné, skvělé zpracování, několikrát jištěné a myslím si, že po proměření a prozkoušení jednotlivých částí i plně funkční...
....a proč závada?...stahování lanek ke kolum se děje natáčením asi 10cm dlouhého segmentu (1lano ke kolu) na zhruba stejně dlouhý závit (2lano ke kolu)...závada - segment natočený až na konec závitu a dotažený na takovou hvězdičku, která zabraňuje protáčení závitu...motorek prostě měl předepsáno táhnout tak dlouho, až vyvine patřičný tlak a na povel tlakového-tahového spínače vypne...což se nestalo jelikož závit cca8cm nestačil, proto hláška v pc přehřátí modulu...segmet dotáhl tak, že zpětný chod nepovolil, nebo z důvodu nesepnutého spínače stále dotahoval - oprava asi 1min. povolit kleštěma...pokud bude vše elektricky v pořádku, čemuž věřím díky tepelnému jištění motorku a nebude v háji spínač mám náhradní modul...akorát jsem si chtěl raději pořídit terajnovější gumy nebo nějaký to brnění..tak snad příště...
...důvod závady?...prostě a jednoduše po třech letech fungování možná trochu ojeté pakny, což u parkovací brzdy, která se automaticky při rozjezdu auta odbržďují se mi zdá divné, spíše častým používáním vytažená povolená lanka bohužel při servise nesprávně seřízená ručně u kol...asi tak8cm dlouhý závit se stále víc a víc natáčel, aby lanka dohnal, až dohnali jeho...
...poučení - nebrzdit je blbost 2,5tuny bourá i baráky (že jo) a škoda by byla větší, bordel se nikam!!! dostat nemůže pokud není vada výrobku nebo v háji těsnění u lanovodů (ale to neovlivní brždění a nebrždění)...
vždy pokud se projeví cosi, seřízení lanovodů a lan u kol případná výměna nebo zkrácení lanek, NE POUZE KALIBRACE!!! jak se to prý dělá vše je to možné dokonce je na to možná i tom pičítadle něco, dokonce jdou prý už asi půl roku objednat samostatně lanka, což prý nešlo...velice rád bych byl kdyby se ozval někdo zasvěcený na konzultace operace...
...děkuji za pozornost a doufám, že to pomůže a ušetří prašule komukoli, oprava výměnou modulu stojí jako dobré nové obutí...
...další podrobnosti a poznatky přinesu i na foto...