Tak z těchto ani jeden, když naftu, tak TD4 a to 2001 a výše. A zda 5ti nebo 3 dveřák, to je věc vkusu každého. Ale já osobně bych vždy kupoval 5ti dv. Já tedy, klepu na dřevo, zatím nemám problémy. Pravda, mám MY 2004, ale bez poctivé údržby bude na odpis i novější auto. A pokud tomu někdo nedal, co je potřeba, najel kolem 200.000km, tak pak není divu, že je auto KO. A modely pod 2002 bych nekupoval, pokud jsi to tu pročítal, tak jsi se určitě dozvěděl, ře do té doby byly IRD špatně zpřevodované, takže odcházela IRD, visko a dif. Proto radím - 2002 a výše, dá se již sehnat taky za docela slušný peníze.kamencz píše:co jim říkate? A jake výhody a nevýhody videte mezi 3 a 5 dveřovím.
Ktery z tech tri by byl lepší?
Jak jste spokojený s Freelandrem
Moderátor: Safraporte
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak jste spokojený s Freelandrem
Free Td4 2004 HSE automat
Je mi jasne ze je to starsi vuz a ze do terenu moc neni ale zatim mi to staci a na jiny LR nejsou penizeOldman píše:I když koupíš auto, které je teď v pohodě, neznamená to, že ve stejné kondici bude za dalších pět tisíc kilometrů. Musíš si uvědomit, že kupuješ už dost staré vozidlo, u FL I je ta cena dneska už docela hodně nízko. Já investoval do oprav a nových dílů asi 90 tisíc, ale zase mám teď jistotu, že je tam všechno nové, a už se vlastně ani nemá co podělatJinak osobní zkušenost s FL: Jak píšeš jak dělané do terénu - tak to není ani náhodou (to si kup cokoliv jiného od LR, jenom ne free
) Je taky dost malé, hodně žere, servismenů znalých věci je pomálu. Ale zase jako vstup do světa LR dobrý a stejně časem přejdeš nejspíš na něco jinýho, jako o tom uvažuju po splacení FL já
Můj favorit je Disco III.

Proč pak ani jeden nejsou az tak spatny. A co to je vlastne za motor TD4 ? A dieslove motory ty TD a Di nejsou dobry.JJ četl jsem to tu takze asi opravdu bude lepsi koupit nad r.v. 2002 aby to uz bylo lepe spřevodovane. Tak uvidim co najdu za ty prachy a treba trefim dobryhoHunter píše:Tak z těchto ani jeden, když naftu, tak TD4 a to 2001 a výše. A zda 5ti nebo 3 dveřák, to je věc vkusu každého. Ale já osobně bych vždy kupoval 5ti dv. Já tedy, klepu na dřevo, zatím nemám problémy. Pravda, mám MY 2004, ale bez poctivé údržby bude na odpis i novější auto. A pokud tomu někdo nedal, co je potřeba, najel kolem 200.000km, tak pak není divu, že je auto KO. A modely pod 2002 bych nekupoval, pokud jsi to tu pročítal, tak jsi se určitě dozvěděl, ře do té doby byly IRD špatně zpřevodované, takže odcházela IRD, visko a dif. Proto radím - 2002 a výše, dá se již sehnat taky za docela slušný peníze.kamencz píše:co jim říkate? A jake výhody a nevýhody videte mezi 3 a 5 dveřovím.
Ktery z tech tri by byl lepší?
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
TD4 je motor z dílny BWM, modernější konstrukce, mnohem lepší jízdní vlastnosti, leckdko ani nepozná že to je nafta, jak to hezky jede. Ale pokud se tedy bude pořizovat 2002 a mladší, tak to již bude TD4.
Jo takhle tak to potom jo a jinak ty 2002 a mladší už jsou lepší jo?
Ale stejně by byl lepší nějakej se serviskou ze jo?

- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
No tak s tou serviskou to je různé. Záleží, kde se to bude kupovat. On dnes není problém "vyrobit" autu bezvadnou servisní historii vč. servisní knížky. Pokud to bude z nějakého pochybného bazaru, tak bych do toho nešel, je to prostě případ od případu. A každopádně to chce někoho, kdo tomu rozumí. A ještě jedna věc, pokud to tedy bude nafta a TD4, tak je to háklivé na kvalitu nafty, takže tankování nejlevnější nafty v okolí bych neriskoval.
Dušane!!!!!!!!!!Jedinej KOKOT jsi tady TY!!!!!!!!!!!A S TíM ADMINEM JDI TO FAKT PřEHNAL!!!!!!!!!
PROMIN DUšANE!!!!!!!!!!!čURáK!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak takhle to vypadá když pujčíš počítač a necháš tam otevřené forum za mího kamaráda se omlouvám a už jsem ty slovíčka upravil ,ale jinak to je pravdy říkal jsem mu o tom na nic jsem nebyl upozorněn

Ahoj chlapi , Fee I , už mám nějaký ten rok a tím pádem i spoustu kilometrů . Je to moje již asi 5 auto a jako každé má svoje mouchy.Nicméně pokud se mu věnuje alespoň trochu slušná péče tak se odmění celkem solidní spolehlivostí.Není o nic horší než Škoda , Fiat , WV ,atd... O tom co tohle auto dovede na sněhu a ledu je zde napsáno dost.
Tohle fórum sleduji již poměrně dlouhou dobu a teprve příspěvky Dušana K. mě nadzvedli do té míry , že se musím ozvat.
Tento člověk zde byl již podle mého názoru dříve zaregistrován pod stejným jménem a jeho příspěvky byly vesměs škodolibé a ve stejném duchu jako tento. Domnívám se , že pracuje jako prodejce v autobazaru v Třebíči a protože je Třebíč malá , tak mám takový dojem , že ani žádné Free nemá.Jen cítí potřebu si zde z nějakého důvodu honit triko .
buďte zdrávi a hodně příjemných kilometrů s Free
Tohle fórum sleduji již poměrně dlouhou dobu a teprve příspěvky Dušana K. mě nadzvedli do té míry , že se musím ozvat.
Tento člověk zde byl již podle mého názoru dříve zaregistrován pod stejným jménem a jeho příspěvky byly vesměs škodolibé a ve stejném duchu jako tento. Domnívám se , že pracuje jako prodejce v autobazaru v Třebíči a protože je Třebíč malá , tak mám takový dojem , že ani žádné Free nemá.Jen cítí potřebu si zde z nějakého důvodu honit triko .
buďte zdrávi a hodně příjemných kilometrů s Free

to je pako to víš že mám a nemyslím to zle ano byl jsem zde zaregistrován ,ale dlouho jsem tu nebyl nebyl čas a pak jsem zapoměl heslo čti pořádně 

a bazar na ten jsem zapoměl tak ten určitě nemám
Wou
vy se ale teda hadate
tak se zejtra jedu podivat na jednoho freečka tak sem zvedav no aspon se v nem projedu

No to mám...will.26 píše:neposlouchej monna (on má totiž k friťáku i helikopteru....viz.valašké kotary)kamencz píše:Jj I na II nemam penízkyA jak pak jsi to ještě upravoval? A co udržba? Na co si mam dat tak pozor při koupi?

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
Ne ne, žádný úpravy nejsou. Jen jsem zatím koupil pneu. Ale něco bych s tím ještě rád udělal.kamencz píše:Jj I na II nemam penízkyA jak pak jsi to ještě upravoval? A co udržba? Na co si mam dat tak pozor při koupi?
Na Free I asi neporadím, ale jsou tady šikovní kluci, co se v tom vyznají.
Tak doufám, že se ti zadaří. Ohledně Free I v terénu zase může poreferovat will26... jelo mu to v lese krásně!
Zajímavý čtení... ale i kdybych byl sebevíc naštvanej, tak si to vyřeším osobně a nebudu to tady takhle ventilovat přes forum.Sláma Karel píše:Dusan K píše:cus mam free a doporučim ti koupit 2004 r .v. a víš a ne jako ten čurák admin kterýmu jsem zkrz to volal když jsem to kupoval tak jsem se zminoval o kardanech o převodovce tak mi řekl že je vše ok i když jsem mu řekl že to má oskakané gumy v zádu tak mi řekl že to jsou tlumiče atd . je to kokot kterej chce vydělavat peníze na dílech nebo nevim vše mi zatajil nekupuj to a to myslím vážněkup si nějakou jinou čtyřkolku
![]()
![]()
To se tu moc nenosí tohle chování. S tím budeš asi muset na Offroadforum. Tam je to běžný.
Mimo jiné myslím a vlastní zkušenost mi říká, že jsi to s tím Adminem dost přehnal. Já se ho teda určitě zastanu. K
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Víš co, buď si LR koupíš nebo ne. Ale hodně lidí je tady kupuje právě proto, že je to LR... jestli mi rozumíš?!
To se stane...Bad píše:No,mám FL II,necelý rok starýho ,najeto 42000 a chvěje se řízení. Zdá se mi to nějak brzy,tak v Ut jedu do servisu. Pak uvidím jaké mu dám ohodnocení.