Jak jste spokojený s Freelandrem

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
kamencz

Jak jste spokojený s Freelandrem

#1 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 11:07

Zdravim vás sem tu nováčkem :D A rad bych se zeptal jak jste spokojený s tim to vozem v dieslu. Uvažuji o koupi a rad bych znal i nějaké rady na co si dat pozor při koupi atd. Děkuji

moon13

Re: Jak jste spokojený s Freelandrem

#2 Příspěvek od moon13 » 18 zář 2009 11:19

Ahoj. A máš na mysli I nebo II?!
Já osobně jsem moc spokojenej... jen to chce ještě trochu upravit 8)
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

kamencz

#3 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 11:52

Jj I na II nemam penízky :D A jak pak jsi to ještě upravoval? A co udržba? Na co si mam dat tak pozor při koupi?

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#4 Příspěvek od Safraporte » 18 zář 2009 12:44

No já koupil Free 1 v úterý (2002 Td4). Spokojenost, ale kupoval jsem to s tím vědomím, že do toho ještě tak 20-30k nacpu. Zítra jedu pro repas visko a pak uvidím jak IRD :) Motor při 168k km OK.
V práci mi to všichni oblézají a už další dva uvažují o koupi :lol:
Osobně jsem kontroloval visko podle rad tady z fora (ukecal jsem slevu) a pak to chce hlavně aktualní servisku (ta je podmínkou) - bez té bych auto nekoupil.
Rez u spodku neřeším pokud se netýká podlahy jako takové a kontrolovali jsme i nosné části kvůli případné opravě po nehodě. Pokud má tažné tak ještě pozor na spojku.
Uvidím časem, jak dobře-špatně jsem koupil. Ale vím, že značkou jsem neprohloupil 8)

will.26

#5 Příspěvek od will.26 » 18 zář 2009 13:11

kamencz píše:Jj I na II nemam penízky :D A jak pak jsi to ještě upravoval? A co udržba? Na co si mam dat tak pozor při koupi?
neposlouchej monna (on má totiž k friťáku i helikopteru....viz.valašké kotary) :lol:

kamencz

#6 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 16:47

Safraporte píše:No já koupil Free 1 v úterý (2002 Td4). Spokojenost, ale kupoval jsem to s tím vědomím, že do toho ještě tak 20-30k nacpu. Zítra jedu pro repas visko a pak uvidím jak IRD :) Motor při 168k km OK.
V práci mi to všichni oblézají a už další dva uvažují o koupi :lol:
Osobně jsem kontroloval visko podle rad tady z fora (ukecal jsem slevu) a pak to chce hlavně aktualní servisku (ta je podmínkou) - bez té bych auto nekoupil.
Rez u spodku neřeším pokud se netýká podlahy jako takové a kontrolovali jsme i nosné části kvůli případné opravě po nehodě. Pokud má tažné tak ještě pozor na spojku.
Uvidím časem, jak dobře-špatně jsem koupil. Ale vím, že značkou jsem neprohloupil 8)
Jj a jak poznam v jakem stavuje visko? A IRD? :) Takže když to má tažný tak muže byt i spatna spojka hm zajimavý takže davat bacha co se kupuje :) Jinak je hezkej od terenu jak delanej :D

kamencz

#7 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 16:48

will.26 píše:
kamencz píše:Jj I na II nemam penízky :D A jak pak jsi to ještě upravoval? A co udržba? Na co si mam dat tak pozor při koupi?
neposlouchej monna (on má totiž k friťáku i helikopteru....viz.valašké kotary) :lol:

JJ až tak :D

Safraporte

#8 Příspěvek od Safraporte » 18 zář 2009 17:21

kamencz píše:Jj a jak poznam v jakem stavuje visko? A IRD? :) Takže když to má tažný tak muže byt i spatna spojka hm zajimavý takže davat bacha co se kupuje :) Jinak je hezkej od terenu jak delanej :D
na to mám parafrázi ,,hledej šmudlo" :lol:
Prostě vše je tu na fóru popsáno ....

kamencz

#9 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 17:59

jasny no budu hledat :shock: :D

kamencz

#10 Příspěvek od kamencz » 18 zář 2009 21:37

:shock: jj tak tu koukam a čtu už dve hodiny a mam docela z koupě free strach to je sama oprava visko a to nejdrassi IRD pokud bych to musel menit tak sme na mizine :-) no snad trefim nejakeho ktery bude OK

Dusan K

#11 Příspěvek od Dusan K » 18 zář 2009 22:15

cus mam free a doporučim ti koupit 2004 r .v. a víš a ne jako ten kterýmu jsem zkrz to volal když jsem to kupoval tak jsem se zminoval o kardanech o převodovce tak mi řekl že je vše ok i když jsem mu řekl že to má oskakané gumy v zádu tak mi řekl že to jsou tlumiče atd . Jo ten kdo chce vydělavat peníze na dílech tak ti poví treba tohle. Nevim, vše mi zatajil nekupuj to a to myslím vážně :evil: kup si nějakou jinou čtyřkolku a nebo jak jsem psal 04 a víš :D :D :D :D :D :D :D :D a jeto trocu upravený :D
Naposledy upravil(a) Dusan K dne 19 zář 2009 18:54, celkem upraveno 1 x.

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#12 Příspěvek od Sláma Karel » 18 zář 2009 22:23

Dusan K píše:cus mam free a doporučim ti koupit 2004 r .v. a víš a ne jako ten čurák admin kterýmu jsem zkrz to volal když jsem to kupoval tak jsem se zminoval o kardanech o převodovce tak mi řekl že je vše ok i když jsem mu řekl že to má oskakané gumy v zádu tak mi řekl že to jsou tlumiče atd . je to kokot kterej chce vydělavat peníze na dílech nebo nevim vše mi zatajil nekupuj to a to myslím vážně :evil: kup si nějakou jinou čtyřkolku
:shock: :shock: :shock: To se tu moc nenosí tohle chování. S tím budeš asi muset na Offroadforum. Tam je to běžný.

Mimo jiné myslím a vlastní zkušenost mi říká, že jsi to s tím Adminem dost přehnal. Já se ho teda určitě zastanu. K

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

kamencz

#14 Příspěvek od kamencz » 19 zář 2009 08:28

JJ takze oporucujete koupit nad r.v. 2004 :D :( no tak na to nemam :( . No uvidime procetl sem toho tady hodne a pokud to ma servisku tak je to od slusneho majitele tak by mohl byt OK. Nejspis pro nej pojedu do nemecka a podle vseho budu muset nekoho poprosit kdo tomu rozumi aby jel semnou aby poznal co a jak s tim je :D ale jinak sem si ho zamiloval je to uzasny autíčko :lol: :lol: :lol:

will.26

#15 Příspěvek od will.26 » 19 zář 2009 08:37

¨když budeš mít dvojku tak tě bude mrzet každá větev,mám jedničku a jsem spokojen,velice mě překvapila na valaškých kotárech a myslím že nejenom mě ale i ostatní (neklan by ti mohl poreferovat)a co se týče oprav? tak určitě mít trochu štěstí a nezamilovat se na první pohled že? :lol: jinač klasika-visko,silenbloky,trochu slabé brzdy ,trochu komplex když stojíš vedle rr nebo diskošky ale věř kluci jsou v poho a někdy tě i dokonce pozdraví :Sorry: prostě musíš mít štěstí páč ja mám stařenku(98) a někdy co tady čtu co mají za problémy s mládšíma frečkama tak někdy koukám tož tak nějak(a největší pruser je že až si pořídíš jakekoliv LR tak už tě těžko uspokojí něco jiného)

Bad

#16 Příspěvek od Bad » 19 zář 2009 09:15

No,mám FL II,necelý rok starýho ,najeto 42000 a chvěje se řízení. Zdá se mi to nějak brzy,tak v Ut jedu do servisu. Pak uvidím jaké mu dám ohodnocení. :?

kamencz

#17 Příspěvek od kamencz » 19 zář 2009 09:47

will.26 píše:¨když budeš mít dvojku tak tě bude mrzet každá větev,mám jedničku a jsem spokojen,velice mě překvapila na valaškých kotárech a myslím že nejenom mě ale i ostatní (neklan by ti mohl poreferovat)a co se týče oprav? tak určitě mít trochu štěstí a nezamilovat se na první pohled že? :lol: jinač klasika-visko,silenbloky,trochu slabé brzdy ,trochu komplex když stojíš vedle rr nebo diskošky ale věř kluci jsou v poho a někdy tě i dokonce pozdraví :Sorry: prostě musíš mít štěstí páč ja mám stařenku(98) a někdy co tady čtu co mají za problémy s mládšíma frečkama tak někdy koukám tož tak nějak(a největší pruser je že až si pořídíš jakekoliv LR tak už tě těžko uspokojí něco jiného)

JJ tomu verim kdyz si poridim II ze jen tak do lesa nepojedu :D Je mi jasne ze udrzba nejaka bude a taky musim mit na nej stesti :wink: Ale pokud bude mit pravidelne delanou visko tak by IRD mela byt v cajku ne ? No ja uz ted mam upravenyho vw golfa II a nejak by chyby pohon 4x4 :lol: Proste bahno a ruzne kotary to je moje :D :D Tak to je dobre ze je spokojenost to rad slysim :lol:

kamencz

#18 Příspěvek od kamencz » 19 zář 2009 09:56

co jim říkate? A jake výhody a nevýhody videte mezi 3 a 5 dveřovím.
Ktery z tech tri by byl lepší?

http://cze.autoscout24.com/home/index/d ... mdhsgszygd

http://cze.autoscout24.com/home/index/d ... egkbkjoo1o

http://cze.autoscout24.com/home/index/d ... bv21p4k1bb

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Oldman » 19 zář 2009 10:11

I když koupíš auto, které je teď v pohodě, neznamená to, že ve stejné kondici bude za dalších pět tisíc kilometrů. Musíš si uvědomit, že kupuješ už dost staré vozidlo, u FL I je ta cena dneska už docela hodně nízko. Já investoval do oprav a nových dílů asi 90 tisíc, ale zase mám teď jistotu, že je tam všechno nové, a už se vlastně ani nemá co podělat :) Jinak osobní zkušenost s FL: Jak píšeš jak dělané do terénu - tak to není ani náhodou (to si kup cokoliv jiného od LR, jenom ne free :) ) Je taky dost malé, hodně žere, servismenů znalých věci je pomálu. Ale zase jako vstup do světa LR dobrý a stejně časem přejdeš nejspíš na něco jinýho, jako o tom uvažuju po splacení FL já :) Můj favorit je Disco III.

Safraporte

#20 Příspěvek od Safraporte » 19 zář 2009 10:40

kamencz píše:JJ takze oporucujete koupit nad r.v. 2004 :D :( no tak na to nemam :( . No uvidime procetl sem toho tady hodne a pokud to ma servisku tak je to od slusneho majitele tak by mohl byt OK. Nejspis pro nej pojedu do nemecka a podle vseho budu muset nekoho poprosit kdo tomu rozumi aby jel semnou aby poznal co a jak s tim je :D ale jinak sem si ho zamiloval je to uzasny autíčko :lol: :lol: :lol:
moc to řešíš :ty jeden...:
kup a uvidíš ...
a co se oprav týče, mno ... jak jsem to tak studoval, tak na Focuse mám dražší díly než na Freečko :D
Jóóó a IRD prý se nechá zgenerálkovat za hodně slušnou cenu, takže nech si stranou cca 20 000 na opravy :idea: a je to v poho

2 DušanK:
cus mam free a doporučim ti koupit 2004 r .v. a víš a ne jako ten čurák admin kterýmu jsem zkrz to volal když jsem to kupoval tak jsem se zminoval o kardanech o převodovce tak mi řekl že je vše ok i když jsem mu řekl že to má oskakané gumy v zádu tak mi řekl že to jsou tlumiče atd . je to kokot kterej chce vydělavat peníze na dílech nebo nevim vše mi zatajil nekupuj to a to myslím vážně :evil: kup si nějakou jinou čtyřkolku
co hulíš za matroš? pošli vzorek :mrgreen:

Odpovědět