Příspěvek
od shimi » 25 pro 2009 16:56
dneska sem taky měnil vodní pumpu,šlo to celkem vpohodě,vše sem povolil nic neutrh tak sem spokojenej,jen sem ji asi měnil zbytečně jelikož ta co sem vyndal se zdá dobrá a nic vní nechrastí a ani nerachtá,zvuk kuli kterýmu sem to dělal tam byl i po výměně pumpy a přišel sem na to až když sem tam nad tím lamentoval a nevěděl co dál měnit,myslel sem že to jsou třeba ložiska na servu a nebo ještě zbejval altík,obojím sem hejbal a jde to krásně a festově,ložisko v napínací kladce sem dělal jen tak preventivně je to práce na chvilku,ten zvuk se mi zdál přesně jako nějaký mrtvý ložisko,na volnoběh takový škrkání a při 2tisících to rachtalo a popiskovalo,no a nakonec sem přišel na to že mě řemen jakoby nabíhá nahoře na kladku vodní pumpy a tim se hodně hejbe napínací kladka, no a pokaždý když ten řemen skočí zpět do kladky tak to vydá takovej skoro jak kovovej zvuk,když sem to prostříknul teflonovym sprejem co je proti vrzání řemenů tak to přestalo a běhá to normálně,je ticho ale stejně se mi zdá že ta napínací kladka je trochu nakřivo a proto pořád tlačí řemen jako na hranu tý vrchní řemenice,čím myslíte to je?? je tam už nějak vyběhaný to pružný uložení na tý napínací kladce???jo a všechno to začalo po tom co jsem měnil termostat a řemen jsme trochu polil chladící kapalinou,ta kapalina je i na rukou taková drsná tak jestli se to projevilo kuli tomu že ten řemen se líp chytal na tu hranu tý řemenice díky tomu že byl drsnější od tý kapaliny,no nevim,ale každopádně by mě zajímalo jestli ten mechanizmus tý napínacíkladky taky odchází,dík za rady