A co to je hydraulická rozvodovka?marek sk,lm píše: A co tak pani hydraulicka rozvodovka.na kolko to vyjde nasinca,mate ju niekto![]()
![]()

Jinak co se ještě týče těch automatů tak jsem je dával i do obou Defíků co máme doma. K
Moderátor: Miky_CZ
A co to je hydraulická rozvodovka?marek sk,lm píše: A co tak pani hydraulicka rozvodovka.na kolko to vyjde nasinca,mate ju niekto![]()
![]()
Jasné, neradiť zbytočne. Opotrebováva sa radením. Podraďujem len vtedy ak viem, že aj tak podradí sama. Akurát, že ak to spravím včas, uzamkne sa menič aj na 3, čo sa normálne nestane. A samozrejme je dobre predvoliť takú, aby zbytočne neradila. Napr v stúpaniach 3 alebo 2, lebo ak aj preradí hore, po pár metroch zasa radí späť dolu.shimi píše:já semod někoho slišel že je lepší při jízdě s automatem za jízdy stou pákou moc nehejbat a nehrát si tam s kvaltama,takže to ji naopak šetří když tam dáváš sem tam kvalt ručně aby pořád neřadila nahoru a dolu?? a ty rozjezdy je vážně lepší raději rychleji akcelerovat a dosáhnout rychlosti kterou chceš a potom zvolnit audržovat jo?
Acon píše:s tou doživotnou náplňou v aut. prevodovke by som bol opatrný. Lamely tam neustále preklzujú, trením vzniká vysoká teplota a olej sa páli. Jeho životnosť je silne ovplyvnená režimom prevádzky a hlavne vodičom. Čím ležérnejšie sa rozbiehame, tým menšítlak pôsobí na lamely a viac preklzujú. Automat potrebuje naložiť, rozbehnúť a potom zvolniť. Ak prevláda jazda v režime bez uzamklnutého meniču, olej sa opotrebováva viac. Ak prevláda jazda mimo mesta s uzamknutým meničom, vydrží viac. Pri servise ho stačí skontrolovať v akom je stave, do akej miery je spálený. Ja napr. často podraďujem do 3 v cca 80ke ak musím spomaliť (kolóna a pod). Menič sa uzamkne aj na 3ojke a drží kým neklesne rýchlosť pod cca 50-55km/h. Následná akcelerácia je plynulejšia, rýchlejšia a lamely zbytočne nepreklzujú. Čo šetrí olej a prevodovku. Robím tak aj pred predbiehaním. S uzamknutou 3ojkou to ide podstatne lepšie.
Myslím, že je to veľmi jednoduché. Stačí s odistenou pákou normálne potiahnuť do zadu. Cúvačky síce prebliknú, no R sa v skutočnosti nezaradí.Ještě je dobré řadit z P na D co nejrychleji, aniž by se stihla zařadit zpátečka, ale to se mi zatím moc nedaří.
to je chyba. To treba používať. Stupeň 3 vždy, ak nejazdíš rýchlejšie ako cca 50km/h. Inak Ti zaradí 4 a pri nízkych otáčkach lamely preklzujú viac ako pri vyšších na 3ojke. Tak isto v stúpaniach a režime, kedy prevodovka len na krátky čas radí hore (stúpania, zákruty...) a vzápätí zasa dolu. Navyše, v stúpaniach sa 3 uzamkne a nedochádza k strate na prenose výkonu.5/ stupně 3 a 2 nepoužívám, stupeň 1 využívám pouze při prudkém sjezdu (asistent sjezdu) nebo výjezdu z marastu (velmi výjimečně, většinou ponechávám D)
To sis Cyrile popletl, možná nemáš uzávěrku mezinápravy, ale redukci máš, takže na přídavné(redukční) převodovce dáš neutrál a táhneš...cyril píše: U D2, která je tak jako moje bez mezinápravy, bych tažení na neutrál nedoporučoval. Tam bych oddělal kardany a táhnout se nechám tak.