Teplomer vonkajsej teploty
Moderátor: Safraporte
Teplomer vonkajsej teploty
Chcem sa opytat ma nejaky Free sériovo montovaný teplomer vonkajšej teploty? Poprípade nemáte nejake napady na dodatocnu montaz? Dik
Re: Teplomer vonkajsej teploty
no neviem či ma ale ja mam v mojom dodatoču verziu. kúpil som teplomer zabudovatelny a zabudoval som ho do popolníka. teplomer satal cez ebay neviem či 70sk a montzaž v pohode. ak počkaš tak najbližšie ti dodám foto.
Freelander 1.8 16V r.v. 1999 LPG
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
kam jsi umístil čidlo?skino píše:no neviem či ma ale ja mam v mojom dodatoču verziu. kúpil som teplomer zabudovatelny a zabudoval som ho do popolníka. teplomer satal cez ebay neviem či 70sk a montzaž v pohode. ak počkaš tak najbližšie ti dodám foto.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Len dufam ze nie tiez do popolniku
Cidlo jedine pod predny naraznik! V bocnych zrkadlach to tiez zkresluje.

Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
zatiaľ ho mam medzi naraznikom a svetlom predným ale neje to nič moc, lebo mi ak stoji auto dava zle údaje lebo ťaha teplotu od motora ale ak idem ta je to ok
Freelander 1.8 16V r.v. 1999 LPG
A nemate niekto aj nejake foto a zaroven skusenosti s konkretnym tipom teplomera? je ich na trhu dost vela.
Dik
Dik
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Já si včera kůpil tu ten http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=14264 ,ale ještě ho nemám
na aukru je za 190, tak ještě nevím jak bude fungovat. Bral jsem ho hlavně proto, že je tam i voltmetr ať vidím kolik dobíjí alternátor, mám PTC a jak ho zapnu tak chvíli jde pod 14V tak chcu vědět kdy ho to přejde
a můžu zapínat další spotřebiče.(už mi shořel stator na alternátoru 150A spíš tada stářím, ale i tak už ho chcu mít pod kontrolou)

Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Na mém mazlíkovi byl venkovní teploměr origo, je součástí automatické klimatizace. čidlo je umístěno v horní částí spodního vstupu chladícího vzduchu před mřížkou. Viz foto.
- Přílohy
-
- freeint.jpg
- (51.41 KiB) Staženo 1140 x
-
- FReecidlo.jpg (39.26 KiB) Zobrazeno 8060 x
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Oživím - tak už máte někdo konkrétní zkušenost se zabudováním a dlouhodobějším provozem dodatečně namontovaného teploměru?
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Jo pokud někdo máte a jste spokojeni napište taky mně to zajímá 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Taky mam v planu montaz venkovniho teplomeru. Umisteni cidla nekam na pr. naraznik mi prijde celkem dobra poloha. Kazdopadne jsem koukal na nabidku samotnych teplomeru a teda je to temer vsechno totalni hnus ktery do interieru Free vubec nezapadne! Idealni by byl jen samotny display (tak 4 x 2,5cm), ktery by se umistil nekam do palubovky. Takovy displaye lze sehnat ale pro zmenu zase nejsou podsviceny. Dodelani podsviceni neni pry nic trivialniho - tedy neberu podsviceni stylem ze na display sviti zepredu zarovka/LEDka. Podsviceni bych chtel sjednotit s podsvicenim palubovky... Konkretni obrazky nebo napady jak jste to resili urcite uvitam(-e)
Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
-
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Teploměr jsem koupil asi v KELLY mám jej na palupce/zatím/ vyveden přes prolys v palubce přes přední levé dveře podél předního blatníku zevnitř pod kapotou pod přední nárazník. Teploměr montuji kvůli námraze na silnici jezdíme hory na lyže v létě kola sledovat toplotu je velmi zajímavé tak jako krajinu.Jarda.Karab píše:Chcem sa opytat ma nejaky Free sériovo montovaný teplomer vonkajšej teploty? Poprípade nemáte nejake napady na dodatocnu montaz? Dik
Já to mám vyřešeno od prvního majitele takto. Jde o teploměr, kde se střídá automaticky venkovní a vnitřní teplota. Z teploměru vede spoustu drátů, já mám však zapojeny pouze čidla vnitřní (vyvedeno u loketní opěrky) a venkovní (zatím jsem jej nevypátral, ale je ovlivňované teplotou motoru). Tlačítky na teploměru lze přednastavit teplotu a spustit režim "auto A/C" na hlídání teploty, ale toto samozřejmě není zapojené (jen to tu uvádím, jestli tento typ teploměru někdo nezná). Jinak je také zeleně podsvícen jako palubka, tak skutečně pěkně zapadá do interiéru vozu. Snad to někomu jako inspirace pomůže.
- Přílohy
-
- IMAG0247.jpg (29.88 KiB) Zobrazeno 7554 x
Tak trosku ozivim tema.
Chcem vonkajsi teplomer. Mam freelander 2004. Podla manualu by uz tieto modely mali mat vonkajsi teplomer, pricom sa teplota zobrazuje na displeji palubovky. Vedla neho je zaroven tlacitko na prepinanie medzi C a F. Teda v jakych jednotkach to ma ukazovat. Cidlo by malo byt umiestnene tak ako je na fotke v prispevku nadomnou. Ale toto vsetko plati iba ak mate automaticku klimu. A tu nemam. Takze mam displej ktory neukazuje ziadnu hodnotu o teplote, a mam tlacitko co nic nerobi. Moja otazka je. Pokial pripojim vonkajsie cidlo podla manualu na nejaky vstup, da sa zprevadzkovat tento teplomer na ktory je uz vsetko predpripravene ? Mozno je to len otazka nejakeho kliku z 0 na 1 v software. Neviem. Asi sa to samo nerozsvieti ked to zisti pripojene cidlo. Nemate s tym dakto skusenost ? Vopred dakujem za pripadne odpovede.
Chcem vonkajsi teplomer. Mam freelander 2004. Podla manualu by uz tieto modely mali mat vonkajsi teplomer, pricom sa teplota zobrazuje na displeji palubovky. Vedla neho je zaroven tlacitko na prepinanie medzi C a F. Teda v jakych jednotkach to ma ukazovat. Cidlo by malo byt umiestnene tak ako je na fotke v prispevku nadomnou. Ale toto vsetko plati iba ak mate automaticku klimu. A tu nemam. Takze mam displej ktory neukazuje ziadnu hodnotu o teplote, a mam tlacitko co nic nerobi. Moja otazka je. Pokial pripojim vonkajsie cidlo podla manualu na nejaky vstup, da sa zprevadzkovat tento teplomer na ktory je uz vsetko predpripravene ? Mozno je to len otazka nejakeho kliku z 0 na 1 v software. Neviem. Asi sa to samo nerozsvieti ked to zisti pripojene cidlo. Nemate s tym dakto skusenost ? Vopred dakujem za pripadne odpovede.
ahojte! ja mam teplomer uz vyše roka. spravil som ho na menič napätia. ma aj vlastne podsvietenie s led (5modrých) a čidlo vonkajšiej teploty som vyviedol za rezervu. ked vypnem kluč zo zapalovania tak sa vypne radio ale aj teplomer. takže my to ukazuje aj pri +40 aj pri -20. čidlo vnutornej teploty som dal pod plast pri ručnej brzde. to bola fuška ho najsť a vybrať ho a dať ho tam. čavte.ked chete foto tak ho vam potom dam.