Zdravím všechny, díky za vaše reakce. Pár aktuálních postřehů - jak píše Radek D3, potvrzuju, D4 je vážně kočár, který si to po dálnici šine naprosto dokonale. Právě jsem si dal Brno a zpátky a je to vážně radost. Ale stejně tak - o víkendu jsem ho protáhl po horách a program "sníh" na Terrain Responsu je neuvěřitelnej, nevím, jestli je to jenom můj pocit, ale normálně mi to na sněhu a ledu nedovolí při nižší adhezi akcelerovat víc, než co to unese. Prostě jsem jezdil po Jizerkách, ledu a sněhu fůra, a to auto se ani nesklouzlo. Automatu se Radku neboj - jednak řadí naprosto dokonale, jednak má manuální režim, já ho ovšem používám jenom při brzdění motorem z kopce. K podobnosti D4 s D3, RR nebo Freečkem - tak podle mého soudu to s Free nemá společnýho nic

, s D3 základní tvar, ale interiér je zugrunt úplně jinej (viz. níže přiložená fotka), v D3 byl přece jenom víc strohej, a pak motor - to je vážně jiná básnička. K RR - možná lehce zvenku, ale uvnitř je RR podle mýho soudu už vážně moc "přečudlíkovanej" a "vyleštěnej", ale, asi nejsem objektivní
Aktuální stav postřehů k D4 - k těm spíše negativním: - mám pocit, že mi pořád vyhřívá zadní okýnko, i když vypnu čudlík uvnitř. Ale možná je to jenom pocit anebo nějaká utajená funkce. Zaznamenal jsem drobný zamlžení z vnitřní strany světlometů při dešti na Silvestra, pak to zmizelo a od tý doby nic, tak nevím. A poslední zatím známá perlička - návod jen a pouze v němčině, což teda není můj jazyk. Pánové, nevíte někdo, kde sehnat návod v angličtině? Už mi ho sice slíbili v prodejně v Brně, ale termín neznámý a třeba někdo z vás ví, jak k němu přijít. K těm pozitivním - motor (toho se vážně nemůžu nabažit), převodovka, Terrain Response + vzduch pérování, sedadla a zpracování interiéru (to je podle mého názoru velký skok vpřed proti D3), rádio Harman Kardon (hraje neuvěřitelně + připojení iPodu a USB), vyhřívané přední okno (fakt dobře utracený peníze, teď v zimě jsem to docela ocenil), stejně tak asistent dálkových světel, moje drahá nejvíc ocěňuje parkovací senzory na všechny strany a natáčení zpětných zrcátek směrem k zemi při couvání

- disco4_zadek.jpg (34.62 KiB) Zobrazeno 3792 x

- disco4_palubka2.jpg (22.37 KiB) Zobrazeno 3790 x