A o tom to je ... prostě 32" kolo má vyšší bočnici při 17" disku a tím větší možnost podhuštění , než kombinace 30" kolo a 19" disk - tam neupustíš skoro nicdava píše: průměr kola v palcích, bez ohledu na ráfek, poměr k šířce a podobně.

Moderátor: Miky_CZ
A o tom to je ... prostě 32" kolo má vyšší bočnici při 17" disku a tím větší možnost podhuštění , než kombinace 30" kolo a 19" disk - tam neupustíš skoro nicdava píše: průměr kola v palcích, bez ohledu na ráfek, poměr k šířce a podobně.
A kde jsou nějaké fotky?xxx píše:tak jsem včera D3 postavil na 32" kola a je to luxusní. Když je auto přizvednuté, je to jasná volba. Výměna za 255/55R19 je přímo nutnost![]()
Rudo, nakazil jsi mě
RudaK píše:32" kola dělají z D III dospělé auto ....![]()
( ono se auto dá zvednout i softwarově,ale s táhlama zas můžeš na original diagnostiku a
) Ještě jednou bych připoměl nové seřízení odklonů kol při použití kratších táhel
podle mě to je zaručeně lepší - pokud chceš jezdit na 32" kolech .
Já ze stejného důvodu u benzínové verze dám nejméně 18"Mike III píše:nevejdou se brzdiče
Ty kola známLuboš M. píše:A kde jsou nějaké fotky?xxx píše:tak jsem včera D3 postavil na 32" kola a je to luxusní. Když je auto přizvednuté, je to jasná volba. Výměna za 255/55R19 je přímo nutnost![]()
Rudo, nakazil jsi mě
Tady je moje bejvalka, někde tady ta fotka už byla ale zmizela.
17 disky 265/70r17
s llams zkušenost nemám, ale čidlo mi do červeného šlo. Umřelo, bylo vadné, výměna a zase vše OK.defikr píše:Pánové, možná se to už řešilo, přesto se zeptám - mám Llams na DIII a začal zlobit pravý zadní snímač polohy (až do červené kontrolky, na oranžovou nereflektuji). Auto si začalo pomalu sedat (ve 140 na D1). Tak mne nenapadlo nic jiného než to Llamsem zvednout o jedn stupeň. Propadání se zastavilo a pomalu (velmi pomalu) se auto začalo zvedat. Tak po 10 km jízdy jsem Llams vrátil do "nuly" a podvozek se za chvíli dostal do standardu (samozřejmě při "Spec. program OFF).
Švihal jsem dál ještě asi 100 km. Na benzínce jsem si dal kafe a po nastartování vše bylo zase O.k.
Má někdo s tímhle vlastní zkušenosti.
Díky.
Petr
přesně tak, nic dalšího není třebaiRRes píše:Tak, že abych si tam mohl vrznout 32" stačí kratší táhla a seřídit odklony kol. Žádné další úpravy nejsou třeba ? Díky. D.
No ty 32" kola vejdou i normálně,akorát to je na oko takové našlapané.... s kratšíma táhlama to je podle mě na oko hezčíiRRes píše:Tak, že abych si tam mohl vrznout 32" stačí kratší táhla a seřídit odklony kol. Žádné další úpravy nejsou třeba ? Díky. D.
Toto je jediné,to proměřování - ukazuje to míň jak píšeš a s tím i jiná ujetá vzdálenost a tím pádem jiná průměrná spotřebaiRRes píše: na tachu bych měl být cca o 7% rychlejší než na 30", měření ujetých kilometrů s 380 000 řešit už asi nemusím
taky si myslím, že ta kalibrace v navigaci nemá na to vliv. Tacho prostě bude ukazovat méně.RudaK píše: I když někteří tvrdí,že se to dá eliminovat tou kalibrací pneu co je v navigaci - ale mě to i po tom ukazuje zkresleně při kontrolním pohledu na GPSce ....![]()