Teraz mam skusenosti s troma "valcekmi" v dvoch "obaloch" a chova sa to vselijak - mam teda skusenosti s viacerymi moznostami odchadzania

1. povodne cerpadlo, ktore tam uz mam dost rokov. Je tiche, relativne funguje, akurat auto niekde cez 3 tisicky otacok cuka. Vraj davalo na manometri spravny tlak, dokaze sa odvzusnit, auto pekne chyta. Akurat ked to riadne tocim (predbiehanie na konci dediny do kopca), tak to zacuka.
2. skusil som kupit samostatny motor, lacnu cinu. Cerpadlo od namontovania bzucalo celkom nahlas, ale to bolo jedine rozlisenie od kvalitnejsieho. Nieco vyse roka fungovalo a potom zacalo odchadzat. Odchadza tym stylom, ze so svojim monotonnym bzucanim funguje az do momentu kedy nefunguje. Takze napriklad idem po dialnici, predbieham v lavom pruhu a idem ~130, ked zrazu nepredbieham, musim sa zaradit za kamion a s vypatim sil idem v odstavnom pruhu 50. A po chvili zas jak keby sa nic nestalo. Pripadne startuje vzdy v pohode, az do chvile, kedy nechce nastartovat. Treba presviedcat niekolko minut, alebo sa na to vysrat a skusit to iny den, kedy to zas pojde.
3. kupil som jazdene komplet cerpadlo, vraj niekolko rokov vozene ako nahradne. Od namontovania kvici jak svina pred porazkou, hrozne zvuky, bzukot ciny je proti tomu nic. Zjavne sa nedokaze odvzdusnit ani po niekolkych cykloch. Po prvom nastartovani ujdenych ~100m, kde auto skapalo. Nasledne presviedcanie, odvdzusnovaci cyklus nefunguje, tocenie motorom niekolko minut, kym postupne zacnu chytat jednotlive valce a necha sa ukecat nech nastartuje. Ked uz nastartuje, tak aj ked so strasnym kvicanim, ale auto ide. Necha sa dokonca vytocit do mierneho kopceka na trojke k nejakych styrom tisicom, takze to ide. Start po dni stania ale zas rovnaky, presviedcanie a postupne pripojovanie valcov.
Momentalne teda mam nahodene c. 1, pri mojom style jazdy k cukaniu ani nedojde, takze to zas tak aktivne neriesim, ale stale je tam ta myslienka konecneho riesenia.