Vyfukování měchů
Moderátor: Miky_CZ
Vyfukování měchů
Nevíte někdo, kde může být pravděpodobně problém? Měchy normálně fungujou, tlačítkem se nafouknou, vyfouknou, všechno ok. Ale když zastavim, vypnu motor, tak zhruba v polovině případů se během ani ne hodiny vyfouknou na dorazy. Někdy je to ok, někdy ne. Zatím to vypadá, že se to vyfoukne, když neni auto uplne v rovině, ale nevím to určitě. Když ale měchy před vypnutím motoru nafouknu do horní polohy a vypnu motor, ta drží dobře a nevyfouknou se.Takže asi měchy budou dobré, problém bude jinde. A nechce se mi hned všechno okolo dávat nové. Nemá někdo radu?
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyfukování měchů
Nejrychlejší a nejspolehlivější kontrola měchů je, když je vyhodíš z auta a ponoříš do vody... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
-
- auto: DII
- Kontaktovat uživatele:
Budou prodřené v ohybu při základní výšce, když je dofoukneš, nebo stojíš nakřipo je v nich jiný tlak a ohyb je malinko jinde. většinou se to stane u jednoho. V každém případě zavčasu vyměnit, zatěžuješ kompresor a může odejít. Cena není tak hrozná, něco málo přez 3000,- za jeden.
Discovery II Td5, JEEP ZJ 5,9 , NISSAN Patrol 3,0 vše upraveno.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Mech ked je predraty tak dost casto sa sprava podla toho v akej je polohe napr. v najvysej polohe moze pustat kym v najnizsej nemusi preto niekedy vyfuci a niekedy nie, az to dojde do stadia ze vyfuci v kazdej polohe.
LR DEFENDER 110 SW
Přesně tak , jsou prodřené v základní rovině. Chceš li jistotu nastříkej na ně jarovou vodu
.Včas ,tedy hned
vyměň, kompresor je podstatně dražší než měchy a stejně je vyměníš 

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.
Pokud jezdíš terén tak zauvažuj o výměně za pružiny já před 3 měsícema měnil měch za nový a o vánocích mě začalo auto zase padat měl jsem propichlej měch. Začátkem roku proběhla výměna za pružiny a zatím absolutní spokojenost. Na silnic žádný rozdíl není a v terénu je to výrazně lepší kdy pružiny zvládají výrazně líp filtrovat rázy od nápravy.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- jirka116
- tel.: 776670047
- auto: Defender 300a130 TD5
Teď si s měchama trochu hraju na RR L322 tak jsem to trochu pochopil.Píšeš že se ti vyfoukne celé auto nebo jen předek? Protože já mám 2 cm díru v předním měchu a chová se to tak že se mi vyfukuje jen ta část kde je prasklej měch.Jinak tam máš kompresor pak zásobník na vzduch od něj jsou pravděpodobně 4 hadičky na každé kolo, pak tam je někde nějaký el. ventil na každé kolo já jsem je ještě nenašel
.Co jsem vypozoroval tak když běží kompresor tak jsou ty ventily otevřený na max, protože ten prasklý měch fouká nejvíc když běží kompresor.Prasklý měch se mi vyfoukne tou dírou tak za cca 20 min po vypnutí a opuštění auta. Kompresor už se odstavil na překročení ciklů nebo na přehřátí.Vydržel cca 150 km a hodil se do nouzáku. Jinak už se mi z toho měchu ozývaj dost ukrutný zvuky jako by mi mělo upadnout kolo. V pátek je tam budu dávat nové a rozhodně s tím do té doby jezdit nebudu!! Sázel bych že měchama to nebude.

Defender 110 300tdi, 130 td5
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR
Měchy bych vyměnil
ale za nové, ne za pružiny - měchy bude stát někde okolo 3800 a výměna na 20min
Komfort je mít měchy (alespoň podle mě )
Kubas

D5 SDV6 HSE MY2018
...
Naposledy upravil(a) masar dne 25 led 2012 16:17, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 2 Td5
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR
jirka116 píše:Teď si s měchama trochu hraju na RR L322 tak jsem to trochu pochopil.Píšeš že se ti vyfoukne celé auto nebo jen předek? Protože já mám 2 cm díru v předním měchu a chová se to tak že se mi vyfukuje jen ta část kde je prasklej měch.Jinak tam máš kompresor pak zásobník na vzduch od něj jsou pravděpodobně 4 hadičky na každé kolo, pak tam je někde nějaký el. ventil na každé kolo já jsem je ještě nenašel.Co jsem vypozoroval tak když běží kompresor tak jsou ty ventily otevřený na max, protože ten prasklý měch fouká nejvíc když běží kompresor.Prasklý měch se mi vyfoukne tou dírou tak za cca 20 min po vypnutí a opuštění auta. Kompresor už se odstavil na překročení ciklů nebo na přehřátí.Vydržel cca 150 km a hodil se do nouzáku. Jinak už se mi z toho měchu ozývaj dost ukrutný zvuky jako by mi mělo upadnout kolo. V pátek je tam budu dávat nové a rozhodně s tím do té doby jezdit nebudu!! Sázel bych že měchama to nebude.
Z toho co píše tak má asi DII a měchy jen vzadu.
D5 SDV6 HSE MY2018
Docela jsem měl obavy z přechodu na pružiny, ale za cenu jednoho a půl měchu mám na hodně dlouho klid. Opravdu nepociťuji ztrátu komfortu.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
Moje slova - dal som pružiny - ale aj tak boli lepšie mechy.Kubas38 píše:Měchy bych vyměnilale za nové, ne za pružiny - měchy bude stát někde okolo 3800 a výměna na 20min
![]()
Kubas
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
-
- auto: RR L322 TD6
Já měl na td5 kdysi úplně stejné příznaky.Na rovině ok a když bylo auto trochu nakřivo tak se vyfouklo.Byl to měch prodřenej v ohybu.
- Alone
- tel.: 602442217
- auto: Discovery III
Nové měchy! Nemusí být prodřené, mohou být pórézní jako moje, nafoukni je po výměně, uvidíš jak budou pěnit.
4 kolky: Bývalky: LR DI, LR DII, Volvo XC70, Volvo XC90, Suzuki Ignis 4x4, Suzuki Wagon 4x4 a teď LR DIII
Motorky: Bývalky: Triumph Thunderbird 1600, MOTO GUZZI Californie, Gilera GP800, Piagio MPIII 500, Yamaha Tmax a teď BMW1200RT
mg.c3@seznam.cz
Motorky: Bývalky: Triumph Thunderbird 1600, MOTO GUZZI Californie, Gilera GP800, Piagio MPIII 500, Yamaha Tmax a teď BMW1200RT
mg.c3@seznam.cz
Dik chlapi. Jo jo , mam D2. Takze rikate mechy. Ok, dam na vase rady a koupim nove mechy. Potom sem napisu, jak to pomohlo, at to vlakno pak je uzitecne i nekomu jinemu.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tak D2 - zvedni auto nahoru, vem si jarovou vodu a měchy pokrop. Jestli bude bublat, máš to jisté.
Měchy na D2 mám a nevyměním. Oprotřebení a prodření je věc jedna - pár let vydrží a za ten komfort mi stojí, propíchnutí větví někde v lese věc druhá. Pokud pojedu někam dál (mimo střední Evropu), tak si ho prostě hodím do náhradních dílů ssebou. Pokud pojedu na druhej konec světa, budu muset předem vyřešit na autě tolik věcí, že měchy se v tom schovají - to by totiž byl jedinej důvod se jich zbavit.
Měchy na D2 mám a nevyměním. Oprotřebení a prodření je věc jedna - pár let vydrží a za ten komfort mi stojí, propíchnutí větví někde v lese věc druhá. Pokud pojedu někam dál (mimo střední Evropu), tak si ho prostě hodím do náhradních dílů ssebou. Pokud pojedu na druhej konec světa, budu muset předem vyřešit na autě tolik věcí, že měchy se v tom schovají - to by totiž byl jedinej důvod se jich zbavit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Jeste dotaz, nasel jsem v eshopech mechy Dunlop a Britpart, ty jsou trochu drazsi. Co mi doporucite, vydrzi i ty Dunlopy? A jeste par dotazu na podvozek, ale dam to radsi do noveho vlakna.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Když vezmeš měchy Dunlop, tak chybu neuděláš. Náhrady (Britpart, Allmakes) neber, máme na ně hodně reklamací... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
- Alone
- tel.: 602442217
- auto: Discovery III
Nedávno jsem měchy měnil, viz pérování na zemi, Koupil jsem dunlop, orig. byly conti... . LR taky dunlop montuje.
Prý by se měl měchy měnit každé 3 až 4 roky, stejně jako další pryžové díly, třeba pneumatiky. To je životnost.
Rozhodně nepřecházet na pružiny, to je krok zpátky, jízda je lepší s měchy a přizvednutí při zapadnutí není k zahození, přibydou problémy s odstavením kompresoru a změnou SW řídící jednotky. Někde se už tady o tom psalo.
Prý by se měl měchy měnit každé 3 až 4 roky, stejně jako další pryžové díly, třeba pneumatiky. To je životnost.
Rozhodně nepřecházet na pružiny, to je krok zpátky, jízda je lepší s měchy a přizvednutí při zapadnutí není k zahození, přibydou problémy s odstavením kompresoru a změnou SW řídící jednotky. Někde se už tady o tom psalo.
4 kolky: Bývalky: LR DI, LR DII, Volvo XC70, Volvo XC90, Suzuki Ignis 4x4, Suzuki Wagon 4x4 a teď LR DIII
mg.c3@seznam.cz
mg.c3@seznam.cz