Ako sú ovládané vstrekovače? - RRC HotWire

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
Macej
tel.: 0944 528 535
auto: 2xRRC

Ako sú ovládané vstrekovače? - RRC HotWire

#1 Příspěvek od Macej » 01 srp 2013 15:06

Ja len tak zo zvedavosti pretože v tom mám istú nejasnosť. Buď by som mal ísť k očnému alebo to je niaky zaujímavý systém...
Jedná sa o to, že som si predvčerom domontoval provizorne LPG a popritom som skúmal odstavenie vstrekov a pri tom meraní a čumení do toho pri tá otázka. Ako je možné, že každý z ôsmich vstrekovačov má dva káble, jeden by mal byť stáli prívod a druhý by mal byť ovládací ak sa nemýlim. Lenže každý z týchto káblov samostatne z každého vstrekovača sa v "žile" spája do jedného a ide buďto do RJ alebo na relé. A to je to čo nedokážem pochopiť. Ako je možné že všetky vstrekovače sú napájané naraz dvomi hlavnými káblami ktoré sa iba rozvetvujú ku každému vstreku samostatne?
Možno mám ešte stále velké medzery v chápaní elektroniky a možno iba potrebujem bríle ale niaku chvílku som to skúmal a nič. Podla mojho lajckého názoru by tam malo ísť predsa minimálne 9 káblov (1x stály prívod z relé + 8x impulzný z RJ). Alebo je to nejak oklamané a je tam privedená káblovačka napríklad od rozdelovača a ten určuje poradie vstrekov?
Dúfam, že som napísal zrozumitelne čo ma trápi :D

Predom ďakujem ak bude niekto ochotný niak v skratke mi to ozrejmiť prípadne iba napísať že som blbec a mám sa poriadne pozrieť tak budem rád a :beer :-)
Každopádne Rangie momentálne funguje aj na benzín a aj LPG (samostatne - nie naraz :D )

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

Re: Ako sú ovládané vstrekovače? - RRC HotWire

#2 Příspěvek od evo828 » 02 srp 2013 07:58

4 vstreky striekaju naraz. Cize z RJ mas len 2 ovladacie vystupy pre kazdu sadu zvlast.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Macej
tel.: 0944 528 535
auto: 2xRRC

#3 Příspěvek od Macej » 02 srp 2013 09:16

:shock: :shock: Uplne vážne to strieka aj do "nepáliacich" válcov? :hmm: Podla počtu káblov by to bolo reálne a o informácii nepochybujem len sa mi to zdá trošku prij...nedoriešené

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mirko » 02 srp 2013 09:29

Je to už starší systém vstřikování, nediv se :mrk

teslo

#5 Příspěvek od teslo » 02 srp 2013 10:09

:) to je tzv. wasted injection...ja mam napr. s mojou riadiacou jednotkou bez rozdelovaca este aj wasted spark - tzn. odpaluje dva valce naraz :)

to je kombinacia :)
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS

Odpovědět