Čerpadlo Bosch pro 300tdi
Moderátor: Acon
Čerpadlo Bosch pro 300tdi
Potřeboval bych poradit s aretačním šroubem co je na čerpadle z boku. V manuálu je napsáno že se šroub vyšroubuje, vyndá se podložka a pak se zašroubuje a dotáhne. Tím se aretuje hřídel čerpadla. Ale já tam při demontáži čerpadla z auta žádnou podložku neměl, jen ten šroub asi nebyl dotaženej. Mám jí tam dát, nebo to nechat jenom nedotažené?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Re: Čerpadlo Bosch pro 300tdi
Viz obrázek. V manuálu je šestihran s podložkou a na čerpadle je šroub na imbus bez podložky a na sobě má O kroužek.
To samé jsem nedávno řešil,bylo mi řečeno ,že 300Tdi,tam tu podložku nemaj"taky jsem ji neměl"Asi máš manuál na 200Tdi.Ale ten šroub byl stopro dotáhlý.
Je to manuál tady stáhnutej, ale je opravdu na 300tdi dle textu co obsahuje. Ten šroub když jsem vyndal a kouknul dovnitř, tak byl vidět otlak na hřídely, takže asi aretuje. Kroutit jsem s tím nechtěl, protože je čerpadlo nastavený.
Jo,já ve dvou manuálech na 300tdi mám tu dodložku,proto jsem to taky zjišťoval,než jsem ho vyndal.Bylo mi řečeno.Do ničeho nevrtej,nebádej nad tím,vraž tam 9,nebo 9,5 vrták,tím to zajistíš a vyndej.Při zpětné montáži nazávěr povolit dva šrouby držáku čerpedla,ať to nastavíš tak,že vrták půjde krásně ven.Ten šroub s imbuse jsem měl zatřen barvou.takže asi orogo.

Měna tom jenom mate že mi řekli po renovaci že je čerpadlo zaaretované.