výstupní hřídel z LT77
Moderátor: Miky_CZ
výstupní hřídel z LT77
čau chlapi, řešil už jste tady někdo drážkování na výstupu z převodovky?
nemůžu nikde nic najít...
nejde mi o to vyměnit hřídel, to je mi jasný, ale dost zdlouhavý, ke všemu když už bych to rozebíral, tak komplet go převod i rozvod, tak i dost finančně náročný-ke všemu co tu mám rozebraný=momentálně neproveditelný
takže varianta I byla vyjiskřit díry na kolíky a zakolíkovat (ale je to sesazený moc velký) do kapsy to jiskřič nedá a hodina á 2000kč=3h=hřídel i s kolem+sada těsnění, ke všemu nerozebíratelný=taky na houby
takže přišla varianta II a značně rychlejší=vybrousit,OK68.82,předehřát, zavařit a popustit...což se ložiskům asi moc nelíbilo, ale v rámci možností to myslím přežila
prosím nekamenovat,snažím se dělat vždy pořádnou práci a tohle je mý a ke všemu výjimka,ale muselo to bejt fakt rychlý, propadlo se táhlo na spojku a když už ten kravskej geret byl venku, nebudu čekat, až se mi to někde 200kiláků vod baráku protočí(ze zubů zbývalo tak do milimetru)
otázka zní-zkoušel to tak někdo?
nemůžu nikde nic najít...
nejde mi o to vyměnit hřídel, to je mi jasný, ale dost zdlouhavý, ke všemu když už bych to rozebíral, tak komplet go převod i rozvod, tak i dost finančně náročný-ke všemu co tu mám rozebraný=momentálně neproveditelný
takže varianta I byla vyjiskřit díry na kolíky a zakolíkovat (ale je to sesazený moc velký) do kapsy to jiskřič nedá a hodina á 2000kč=3h=hřídel i s kolem+sada těsnění, ke všemu nerozebíratelný=taky na houby
takže přišla varianta II a značně rychlejší=vybrousit,OK68.82,předehřát, zavařit a popustit...což se ložiskům asi moc nelíbilo, ale v rámci možností to myslím přežila
prosím nekamenovat,snažím se dělat vždy pořádnou práci a tohle je mý a ke všemu výjimka,ale muselo to bejt fakt rychlý, propadlo se táhlo na spojku a když už ten kravskej geret byl venku, nebudu čekat, až se mi to někde 200kiláků vod baráku protočí(ze zubů zbývalo tak do milimetru)
otázka zní-zkoušel to tak někdo?
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Re: výstupní hřídel z LT77
Podle mne je to blbost, co bys na to chtěl navařit?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
po vybroušení úkosů sem přivařil hřídel ke kolu, protože drážky v kole podle mě nikdo nespraví, hřídel by se dala, ale stejně by to nemělo cenu
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
.. to jako pod tím víčkem zezadu přídavné převodovky? Pokud ano, tak už ji nikdo nikdy nesundá, a jsem přesvědčený, že to vydrží max. několik set km. Takže další auto napadené kutilemUhlák píše:po vybroušení úkosů sem přivařil hřídel ke kolu, protože drážky v kole podle mě nikdo nespraví

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já tomu taky moc nerozumím a to jsem celkem pankáč. Vlastně jsem ani nepochopil jestli to plánuješ udělat, nebo jsi to už udělal, pokud to druhé, tak mi řekni jak jsi to ohříval a jak říkáš - popouštěl
A dej vědět, jak dlouho ti to vydrželo, resp, jestli jsi opravoval něco, co bylo ještě funkční - ?

A dej vědět, jak dlouho ti to vydrželo, resp, jestli jsi opravoval něco, co bylo ještě funkční - ?
jestli už někdo svařoval ozubený kola nebo něco podobě kalenýho, tak o tom něco ví a nemá cenu to tu dál rozebírat, viz tady např: http://www.tumlikovo.cz/proces-popousteni/
ohřával jsem do 250stupňů, gufera vydržela, ložiska taky
jde mi fakt jen o to, jestli už to tak někdo nezkoušel, nejde o ten svár, ten vem čert, buď vydrží nebo ne
když ne, tak se to rychle zase pozná a víme, že životnost drážkování je u konce, tak budu čekat na protočení a je to
mezi tím se připraví jiná převodovka
ale když svár vydrží, otázka zůstává, jde taky trochu o roztažnost materiálu hřídele, protože je na kuželíkáčích a já absolutně netuším na kolik se převodovky hřejou a dohledal jsem jen to, že dost
auto jezdí takto od minulýho týdne a tahá dřevo , cca 300km najeto, včera jsem to přehnal a tahnul tak asi 5tun do kopce a z kopce 12%, že sem měl co dělat to ubrzdit, měl jsem tam osm kubíků a tunu má kára, poslední kus už jsem sjížděl na redukci, když vezmu jakou silou to působí na svár v opačném směru, sám se divím, že to ještě drží, zavařený je to samozřejmě na stejnej zub a do záběru
rozebírat to od sebe, když svár nepovolí bude zábava, ale přes ten velkej spodní dekl to kolo rozříznu plasmou jako knedlík
ohřával jsem do 250stupňů, gufera vydržela, ložiska taky
jde mi fakt jen o to, jestli už to tak někdo nezkoušel, nejde o ten svár, ten vem čert, buď vydrží nebo ne
když ne, tak se to rychle zase pozná a víme, že životnost drážkování je u konce, tak budu čekat na protočení a je to
mezi tím se připraví jiná převodovka
ale když svár vydrží, otázka zůstává, jde taky trochu o roztažnost materiálu hřídele, protože je na kuželíkáčích a já absolutně netuším na kolik se převodovky hřejou a dohledal jsem jen to, že dost
auto jezdí takto od minulýho týdne a tahá dřevo , cca 300km najeto, včera jsem to přehnal a tahnul tak asi 5tun do kopce a z kopce 12%, že sem měl co dělat to ubrzdit, měl jsem tam osm kubíků a tunu má kára, poslední kus už jsem sjížděl na redukci, když vezmu jakou silou to působí na svár v opačném směru, sám se divím, že to ještě drží, zavařený je to samozřejmě na stejnej zub a do záběru
rozebírat to od sebe, když svár nepovolí bude zábava, ale přes ten velkej spodní dekl to kolo rozříznu plasmou jako knedlík

- Hanys_a_Kaca
No mě šlo o to hřání, jestlis na to pálil plamenem až jsi usoudil, že to má 250 stupňů nebo jestli to byla nějaká pokročilejší technologie.
ohřával jsem to pistolí s kontrolou teploty a jistil se ir teploměrem, po prvním sváru jsem slisoval ložisko a sundal dekl s vnějším ložiskem, spodek a vnější průměr kola byl chlazen vzduchem a hadrem s vodou
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
maximálních teplot dosahuje pži dlouhé jízdě vysokou rychlostí, při pomalé jízdě jsou teploty výrazně nižší
Zatim to furt jede 1600km(terén do 100km,kára 1000km) najeto, přidávám fotkuprvního sváru, víc jsem jich nestih,
fakt to ještě nikdo nezkusil zavařit?
fakt to ještě nikdo nezkusil zavařit?
- Hanys_a_Kaca
Já mám pořád dojem, že jsi opravoval problém, který neexistuje, metodou, která možná pošle do háje další věci, ale přeju ti spoustu spokojených kilometrů, každej těm svejm mazlíkům dáváme jinou porci jiné péče a s žádným z nás to nemaj jednoduchý:-) Ale jsou to stateční psi.
Hanys přečet jsem si váš vejlet a jste borci, nechci tě urazit, ale jestli nejsi slepej, vidíš na fotce to drážkování že jsou zuby v zákrytu a místo zubů pěkný svítící mezery o stejný šířce zubu=kolik asi chybí do protočení, když původní zub nemá ani milimetr jak v kole tak na hřídeli?
Určitě je tu někdo, komu se to znenadání zastavilo.
Jak jsem řek, oprava převodovky když už by se dělala je 15czk za díly, za to jsem koupil celý pojízdný auto v korozilepším stavu, než to mý a udivením i ta výstupka není na tom tak špatně a já můžu zase tahat a v klidu prskat druhou kastli:-)
Určitě je tu někdo, komu se to znenadání zastavilo.
Jak jsem řek, oprava převodovky když už by se dělala je 15czk za díly, za to jsem koupil celý pojízdný auto v korozilepším stavu, než to mý a udivením i ta výstupka není na tom tak špatně a já můžu zase tahat a v klidu prskat druhou kastli:-)
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Já si akorát nejsem jistý tím popouštěním, jestli se ti v takových podmínkách vůbec nějaký povedlo, protože ustálit dlouhodoběji teplotu si v takových podmínkách těžko umím představit, tak že spíš bych to zkusil tak akorát klasicky na barvu.
Myslím ale, že to hlavně drží pro to, že podstatná, původně nacementovaná část materiálů už se opotřebovala a svár je dobře do hloubky provařený v už běžném materiálu a za druhé, to provaření působí jako pera v drážkách. Pokud to bude držet i dál, znamená to asi jediné a to, že ty součástky nejsou vyrobené z žádného zrovna echt materiálu, protože jinak, by podle mých zkušeností spoj po pár protočeních kola hned prasknul.
Myslím ale, že to hlavně drží pro to, že podstatná, původně nacementovaná část materiálů už se opotřebovala a svár je dobře do hloubky provařený v už běžném materiálu a za druhé, to provaření působí jako pera v drážkách. Pokud to bude držet i dál, znamená to asi jediné a to, že ty součástky nejsou vyrobené z žádného zrovna echt materiálu, protože jinak, by podle mých zkušeností spoj po pár protočeních kola hned prasknul.
- Hanys_a_Kaca
Já vidim jenom vnitřní drážkování, to co je na hřídeli nevidim. Prostě jsi měl pocit, že to co nevidět odejde a zavařil jsi to. Ok, třeba to bude držet, axiální posun tady teda probíhat nebude, tkže to maximálně způsobí nějakou nepěknou axiální sílu v ložisku, a pokud, původní osy nebyly zcela totožné, což se dá předpokládat, tak ještě trochu kloktání navrch. Snad má pravdu kovář v tom, že jestli bylo totál v háji drážkování (povrch) tak je možné, že ses provařil na trochu houževnatější jádro.
Já viděl i zavařené unašeče na kolech, taky je to podle mne zvířecí, ale taky to bubákům jezdilo. A nakonec, kdybychom provařili všechny spoéje, přišly bychom o ty krásné vůle a už by to ani nebyl LR...
Já viděl i zavařené unašeče na kolech, taky je to podle mne zvířecí, ale taky to bubákům jezdilo. A nakonec, kdybychom provařili všechny spoéje, přišly bychom o ty krásné vůle a už by to ani nebyl LR...
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:

Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
ja ji měl taky omlacenou, takže toto "posledni řešení" schvaluji
Ja koupil jinou a za 4 roky je drážkování skoro poloviční...
discovery 1
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Tak to chce asi zavařit rovnou nový 

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby sis nechal provrtat horní holo, jako to mají novější převodovky, tak by se opotřebování zastavilosudajs píše:ja ji měl taky omlacenou, takže toto "posledni řešení" schvaluji

Nový kola se vrtají nebo už jsou jako nd provrtaný kvůli mazání, jo ty drážky běží na sucho a to je kámen úrazu, jinak ta hřídel je teda kalená jak prase, vrták z tvrdokovu si ani neškrt a jak píše kovář měl jsem strach, že to praskne právě kvůli tvrdosti, páč jsem uříz tan konec se závitem a jen tak zkusil navrtát a i ten střed je tvrdej, jak prase a to normálně provrtávám hřídele ozub. kol na motorkach. Hanys je to otočený o celou šířku zubu, tak že jsou zuby v zákrytu a kdyby bylo dole světlo, pěkně by drážky svítily:-) ty horní ostrý na kole jsou zdravý jen kousek, asi milimetr, protože drážkování v kole přesahuje přes drážk. na hřídeli. Potkal jsem kluka co převařoval kola v rozvodovkách samurajů a taky jim to drží a nic nepopuštěl. Já ohřával ještě tak 20minut na 200stupňů.
Jinak co už jsem s tím vyváděl, už by to prasklo, já chtěl právě kvůli ložiskům, jestli to už tak někdo nezkusil udělat.
Jinak po výměně př.unašečů poloos vůle skoro žádná, že je to až ňáký divný
Jinak co už jsem s tím vyváděl, už by to prasklo, já chtěl právě kvůli ložiskům, jestli to už tak někdo nezkusil udělat.
Jinak po výměně př.unašečů poloos vůle skoro žádná, že je to až ňáký divný
3tkm a drží, není tu ještě někdo, kdo na to použil tudle agrospojku?