Střešní stan - zabezpečení
Moderátor: Acon
-
Střešní stan - zabezpečení
Zdravím a prosím o rady a zkušenosti:
1/ Jak máte zabezpečený střešní stan proti krádeži? Tím myslím, že příčníky se sice dají zamknout, ale stan je k nim přimontován standardně jenom na šroub a matice. Stan je sice těžký, ale když nechám auto se stanem někde zaparkované celý den bez dohledu...
2/ Zabezpečujete nějak žebřík na noc - nebo ho prostě necháte opřený o stan...?
Díky za tipy!
1/ Jak máte zabezpečený střešní stan proti krádeži? Tím myslím, že příčníky se sice dají zamknout, ale stan je k nim přimontován standardně jenom na šroub a matice. Stan je sice těžký, ale když nechám auto se stanem někde zaparkované celý den bez dohledu...
2/ Zabezpečujete nějak žebřík na noc - nebo ho prostě necháte opřený o stan...?
Díky za tipy!
Re: Střešní stan - zabezpečení
Ahoj, moje odpověď ti asi moc nepomůže, ale:
1) nijak
2) mám ho napevno na zadních dveřích
Benja
1) nijak
Benja

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- The Siki
- auto: RL Defender 110 Td5
Benjamin píše:Ahoj, moje odpověď ti asi moc nepomůže, ale:
1) nijak
Benja
Neemlich to stejne....

Stan mám přišroubovaný na "zahrádku" a místo čtyř matic mám tohle:
http://allauto.cz/zamky-k-nosicum/881-z ... -kusy.html
a žebřík na noc přijistím tímhle:
http://zamek-na-kolo.eod.cz/lankove/lan ... o-x-pocket
ne snad, že by ho někdo chtěl sebrat, ale třeba poponést
http://allauto.cz/zamky-k-nosicum/881-z ... -kusy.html
a žebřík na noc přijistím tímhle:
http://zamek-na-kolo.eod.cz/lankove/lan ... o-x-pocket
ne snad, že by ho někdo chtěl sebrat, ale třeba poponést

To se krade i jinde než v Čechách? 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
JirkaDK: daji se tyhle zamykaci matice pouzit i pri montazi stanu na pricniky?
A jeste ke stresnimu stanu: myslite, ze je mozne ho sundany skladovat take ve svisle poloze, opreny treba o zed? Nebo by to nedelalo te skorepine dobre?
A jeste ke stresnimu stanu: myslite, ze je mozne ho sundany skladovat take ve svisle poloze, opreny treba o zed? Nebo by to nedelalo te skorepine dobre?
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
1; nijako
2; rebrik na noc zamykam zamkom na bicykel;-)
stan skladujem vo zvyslej polohe, stoji na dvoch gumach
2; rebrik na noc zamykam zamkom na bicykel;-)
stan skladujem vo zvyslej polohe, stoji na dvoch gumach
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Stan mám na příčnících a ty nijak speciálně zabezpečené nemám. Demontáž z auta mi trvá zhruba hodinu, a ukrást by to rychleji moc nešlo. Na příčníkách (3ks) mám ještě uchycenou markízu a 20cm širokej 2m dlohej kabelovej rošt, kterej funguje jako malá zahrádka - vlezl se vedle stanu.
Žebřík používáme ten co je trvale na zadních dveřích, jinej už nevozím, zavazel.
Stan mi momentálně stojí v chodbě, postavej ne "čumáku" opřenej o zeď. Podložený na zemi kusem silného molitanu. Do budoucna ho chci v garáži pověsit naplacato ke stropu, abych pod něj jenom přijel autem a spustil ho dolů. Sundávat ho rukama je velmi pracné a jsou potřeba alespoň dva velcí a silní. Takže to dělám co nejméně.
Žebřík používáme ten co je trvale na zadních dveřích, jinej už nevozím, zavazel.
Stan mi momentálně stojí v chodbě, postavej ne "čumáku" opřenej o zeď. Podložený na zemi kusem silného molitanu. Do budoucna ho chci v garáži pověsit naplacato ke stropu, abych pod něj jenom přijel autem a spustil ho dolů. Sundávat ho rukama je velmi pracné a jsou potřeba alespoň dva velcí a silní. Takže to dělám co nejméně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
[quote="aerocamper"]JirkaDK: daji se tyhle zamykaci matice pouzit i pri montazi stanu na pricniky?
Ano, pokud se pod příčník nechá na šroub co kouká ze stanu našroubovat na sebe alespoň dvě klasické matice.
To zamykátko potřebuje minimálně cca 15mm závitu M8.
Ano, pokud se pod příčník nechá na šroub co kouká ze stanu našroubovat na sebe alespoň dvě klasické matice.
To zamykátko potřebuje minimálně cca 15mm závitu M8.
-
No a nebo to udělat opačně - stan jako takovej mám zamykací, sice jenom takovým pidizámečkem, ale i tak. Tak co to otočit a použít vratový šroub, která zvenku pod příčníkem bude mít kulatou hlavu a ve stanu nízkou matici. Nepůjde to povolit bez otevření stanu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Co máš za stan? Já mám montáž zvenku, skrz podlahu mi nic nejde...MadTom píše:...použít vratový šroub, která zvenku pod příčníkem bude mít kulatou hlavu a ve stanu nízkou matici. Nepůjde to povolit bez otevření stanu...
Nakonec to tedy vyřeším tak, že se spolehnu na to, že povolovat všechny ty šrouby je docela fuška - a žebřík přichytím v noci lankovým zámkem na kolo, jak radil JirkaDK.
-
Skrz podlahu by se musela navrtat díra.
- Tomas K (tkala)
Teda chlapi já bych nechtěl bejt zlodějem, kterej krade můj stan. Kdyby šel vykládat vagóny bylo by to jednodušší a vydělal by na něj rychlejš. Žádný zabezpečení nemám a zatím pohoda. Ale to může být tím, že jezdím do zemí ve kterých se nekrade. 
Tomáš

Tomáš
-
A co je to za země, kde se nekrade? 
Odšroubovat ten stan sice trvá, ale to zjistí ten borec, až když se do toho pustí
A jak tam jsou jenom ty matky, vypada to tak lakavě...
P.S. Zajimava sonda do lidskeho charakteru byl ten pokus jedne pojistovny s odstavenym jizdnim kolem - v Hradci zmizelo uz za dve minuty
Takze ja na poctivost kolemjdoucich moc neverim...

Odšroubovat ten stan sice trvá, ale to zjistí ten borec, až když se do toho pustí

P.S. Zajimava sonda do lidskeho charakteru byl ten pokus jedne pojistovny s odstavenym jizdnim kolem - v Hradci zmizelo uz za dve minuty

- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že všechny stany mají skrz podlahu díru, nebo alespoň ty co jsem viděl. Takže jak tu někdo psal nejlépe vratový šroub hlavou dolů a matku nahoru.MadTom píše:Skrz podlahu by se musela navrtat díra.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Tomas K (tkala)
Opři to kolo třeba v Ománu a bude tam i pro další generace.aerocamper píše:A co je to za země, kde se nekrade?
...
P.S. Zajimava sonda do lidskeho charakteru byl ten pokus jedne pojistovny s odstavenym jizdnim kolem - v Hradci zmizelo uz za dve minutyTakze ja na poctivost kolemjdoucich moc neverim...

Tomáš
-
Tak jsem poslední týdny otestoval - a lankový zámek 150 cm je úplně ideální. Dá se s ním přidělat žebřík třeba taky ke stromu v kempu, když si jenom odskočím na výlet a nechci všechno balit a vozit s sebou. A možnost přidělat žebřík jsem ocenil zejména, když se mě jeden veselý soused v kempu ptal, co budu dělat, když ten žebřík někdo v noci poponese... 
Tak a teď musím jenom vymyslet, jak se zabezpečit pro případ táboření v dešti - máte někdo nějaké řešení? Nejépe se mi jeví nějaká markýza....?

Tak a teď musím jenom vymyslet, jak se zabezpečit pro případ táboření v dešti - máte někdo nějaké řešení? Nejépe se mi jeví nějaká markýza....?
-
Máme na D2 markýzu 2x2m a je to takové rozumné minimum, nicméně se v dešti osvědčilo. Pokud bych chtěl větší, tak spíš vezmu jenom plachtu a tu přivážu, než další markýzu.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
2.5x2m je ideal!
- Mirda_Disco
- tel.: 777325858
- auto: Disco II
Já mám tu to a stěny jsem nechal udělat. Jinak zámek na kolo na žebřík.
Discovery je jak mladá milenka. Taky potřebuje pravidelnou údržbu a hodně peněz!
Discovery ll TD5 Černá Perla.
Discovery ll TD5 Černá Perla.