Discovery II - zapojení přídavných světel jak na to poraďte
Moderátor: Miky_CZ
- ladapes
- tel.: 725*708*083
- auto: D4 5.0 V8
Discovery II - zapojení přídavných světel jak na to poraďte
Ahoj všem, potřeboval bych radu. Sehnal jsem si světla, umístil na přední rám a rád bych je zapojil ideálně za použití originálních tlačítek v interieru a tím pádem i relátek v motor prostoru. Problém je že nevím jaký dráty a kam vedou od těch relátek ke světlům.
Pod předním nárazníkem jsem objevil na jedné straně 3 konektory, kde jeden bude tuším k ostřikovači, které nemám (pevnostňák) a ty další dva nevím.
Sehnal jsem si tlačítka které pasují kolem kapličky jak na přídavná dálková, tak na mlhová. Výřezema tam pasujou, funguje i jejich podsvícení když zapnu světla.
Ale po stisku se už nerozsvítí ta kontrolka. Do těch tlačítek vedou 4 dráty a nějak jsem třeba nedohledal, že by některý z nich byl kostra (měřákem) ..nebo něco dělám blbě.
Není někde nějaké schéma, nebo jak identifikuji ty konektory? A jak to že se mi nerozsvítí tak kontrolka i když tam relé je zapojené?
Pod předním nárazníkem jsem objevil na jedné straně 3 konektory, kde jeden bude tuším k ostřikovači, které nemám (pevnostňák) a ty další dva nevím.
Sehnal jsem si tlačítka které pasují kolem kapličky jak na přídavná dálková, tak na mlhová. Výřezema tam pasujou, funguje i jejich podsvícení když zapnu světla.
Ale po stisku se už nerozsvítí ta kontrolka. Do těch tlačítek vedou 4 dráty a nějak jsem třeba nedohledal, že by některý z nich byl kostra (měřákem) ..nebo něco dělám blbě.
Není někde nějaké schéma, nebo jak identifikuji ty konektory? A jak to že se mi nerozsvítí tak kontrolka i když tam relé je zapojené?
D2, D1 Camel, D2 a teď D3
Re: Discovery II - zapojení přídavných světel jak na to poraďte
Ahoj,
jeden bude k ostřikovačům světel a další nejspíš k mlhovkám z původního nárazníku. Víc ti bohužel asi neporadím, protože jsem k zapojení světel natahal úplně nové kabely a použil nové ARB spínače. Snad se ozvou ostatní s radou...
Benjamin
jeden bude k ostřikovačům světel a další nejspíš k mlhovkám z původního nárazníku. Víc ti bohužel asi neporadím, protože jsem k zapojení světel natahal úplně nové kabely a použil nové ARB spínače. Snad se ozvou ostatní s radou...
Benjamin
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Stáhni si pro začátek RAVE - tam jsou schémata, včetně barevného značení drátů, fotky konektorů a jejich umístění a popis funkce jednotlivých elektronických obvodů.
Originál ovládání přídavných světel je trošku na houby - vypínač je jenom tlačítko a je k tomu krabička s elektronikou a relátkem - umí se to pokazit, vystříhával a předělával na normální vypínač a relé jsem to na několika autech.
Tady k tomu něco je i s obrázky: http://www.discovery2.co.uk/spots.html
Originál ovládání přídavných světel je trošku na houby - vypínač je jenom tlačítko a je k tomu krabička s elektronikou a relátkem - umí se to pokazit, vystříhával a předělával na normální vypínač a relé jsem to na několika autech.
Tady k tomu něco je i s obrázky: http://www.discovery2.co.uk/spots.html
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Daval som origo spinac na hmlovky a hmlovky a nefungovalo to blo treba aktivovat to cez diagnostiku 

- Tomy H.
- tel.: +421904496524
- auto: Discovery 2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Petr PP: Zapájal si origo hmlovky, či nie? Lebo originál hmlovky majú myslím nižši výkon ako dokupované prídavné hmlovky - tie sú vačšinou 55W/kus. Ide mi o to, či sa dajú využitím pôvodného systému ovládať aj výkonnejšie svetlá bez poškodenia riad. jednotky.
Tomy
Discovery 2 Td5 2002
Discovery 2 Td5 2002
-
Na originálních vývodech pro mlhovky mám neoriginální mlhovky s 55W žárovkama a bez problémů. Mám dojem, že v originál mlhovkách jsou také 55W žárovky, protože tak nějak netuším, že by se nějaké jiné standardní žárovky vyráběli.
A jak už bylo napsáno, je to potřeba povolit v řídící jednotce BCU která se o to stará.
Jinak originál konektory k mlhovkám jsem ustřihl a dráty nastavil (pájený spoj + smršťovací bužírka s lepidlem na každý drát + smršťovací bužírka přes celý spoj pro mechanickou ochranu), mlhovky jsou nahoře na nárazníku, takže dráty stejně nestačily.
A jak už bylo napsáno, je to potřeba povolit v řídící jednotce BCU která se o to stará.
Jinak originál konektory k mlhovkám jsem ustřihl a dráty nastavil (pájený spoj + smršťovací bužírka s lepidlem na každý drát + smršťovací bužírka přes celý spoj pro mechanickou ochranu), mlhovky jsou nahoře na nárazníku, takže dráty stejně nestačily.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Tomy H.
- tel.: +421904496524
- auto: Discovery 2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Pozrel som Rave a v Electrical Library píšu, že každá predná hmlovka ( originál ) má 21W. Ale keď to funguje bez problémov aj s viac ako dvojnásobným výkonom, tak paráda
Moja otázka je zodpovedaná 

Tomy
Discovery 2 Td5 2002
Discovery 2 Td5 2002
-
Tak jste mě donutili se do RAVE kouknout - do části s uživatelským manuálem k autu pro rok 2000 - tedy před facelift. A tam je přední mlhovka 55W a zadní 21W. To by asi i odpovdalo realitě - nejspíš vpředu H3 vzadu obyčejná jednovláknová žárovka.
- faisceau
- tel.: +421918707701
- auto: LR Discovery Td5
Nevymýšľajte vymyslené; je použiteľná aj kabeláž na hmlovky aj s vypínačom, pravdaže povolenie v BCU je nutné.
Inak okolo prístrojovky máš zopár blank záslepiek - je to biely polopriesvitný plast streknutý čiernou, takže obrúsiť, šablóna a streknúť a máš symbol, aký chceš, treba len spínač napr. vyhrievania sedadiel a príslušný šteker.
Nech ťa nemýli tvar "fascia" - to je len deklík, sú vzájomne nahraditeľné
V RAVE máš aj prílohy - napr. zapojenie prídavných svetiel, okrem iného tam nájdeš aj voľnú pozíciu na spodku poistkovej skrine v motorovom priestore; ja som si natiahol linku priamo od batérie a osadil novú poistkovú skrinku pod volantom aj s relátkami.
DanoB
Inak okolo prístrojovky máš zopár blank záslepiek - je to biely polopriesvitný plast streknutý čiernou, takže obrúsiť, šablóna a streknúť a máš symbol, aký chceš, treba len spínač napr. vyhrievania sedadiel a príslušný šteker.
Nech ťa nemýli tvar "fascia" - to je len deklík, sú vzájomne nahraditeľné
V RAVE máš aj prílohy - napr. zapojenie prídavných svetiel, okrem iného tam nájdeš aj voľnú pozíciu na spodku poistkovej skrine v motorovom priestore; ja som si natiahol linku priamo od batérie a osadil novú poistkovú skrinku pod volantom aj s relátkami.
DanoB
LR Discovery II Td5
- ladapes
Děkuju všem, zítra se na to znovu podívám, jinak diagnostiku mám, ale Autocom, tedy univerzální, nevím jestli tato funkce "povolení" tam zrovna bude 

- petr pp
Nie stou to nepustis mam dve 

- ladapes
ajaj.. a co by stála ta diag?
- petr pp
Mne to petmic spustil za moment mozno sa najde niekto kdo ma nanocom v okoli 

-
Přesně tak - Nanocom. Umí I některé věci a kombinace, co originál LR diagnostika neumí. Cena lehce přes 10000Kč.