http://ekonomika.idnes.cz/benzin-v-lete ... anicni_mia
Moderátor: Miky_CZ
Pavle Mi to nechtěně zkusili v Maroku ( nemohlo to být jiný,akorát možná olej s oliv nebo banánůPavel píše:Já mít Discoverku tak jezdím na fritovací olej, mají litr v globusu za 24kč.
Krásně vymyšleno, tak držím palce NeklaneNeklan píše:Já jsem teprve ve fázi stavby, nicméně asi už můžu zveřejnit onu velkou transformaci, která se bude týkat mých LR Serie IIA a RRC (viz. http://www.landroverforum.cz/forum/view ... &start=280).
Tak tedy - původní motor z RRC - karburátorový 3,5 litru V8 se přesune i s 5-ti kvaltem LT77 do Dědka (1969 SIIA), kde bude převodovka spojena přes adaptér s původní rozvodovkou a do Rangieho (1983 Range Rover Classic) mám objednaný fungl nový motor RPI V8 Coscast crossbolted 4,6 - Stage 1 (ostřejší vačka + hlava s většími ventily) se čtyřkomorovým Weberem, kde přímo uprostřed čističe vzduchu je zabudovaný aktivní mixer benzin/LPG s tím, že 80-ti litrový LPG tank bude sedět na místě původní benzinové nádrže (mezi nosníky šasi pod podlahou kufru) a benzinové nádrže necháme vyrobit na zakázku tak, aby se vešly jinam mezi prvky šasi a přitom neomezovaly světlou výšku auta (jinak tenhle RRC nebude jezdit žádný těžký offroad, ale pouze po silnici a greenlaning). Takže žádná nádrž v kufru. Nový motor bude spojen s klasickým čtyřkvaltovým automatem ZF. Celé to pro mě dělají v RPI Engineering včetně plynu a dostanu k tomu všechny potřebné certifikáty.
Nevím, proč by s LPG měl být problém v zahraničí - síť čerpacích stanic LPG je docela hustá (aspoň v GB, kam jezdím nejčastěji, určitě) a problém je jenom s tím, že LPG auta nesmí obvykle parkovat v krytých parkovištích.
Ale JEDE TOPavel píše:Není to trochu rozežranost V-diesel?default píše:Ježíšikriste, to je cvokárna tohle fórum to snad ani neni možný... Já do TRAKTORU leju zásadně Shell V-Power (nechce někdo klíčenky Ferrari?). Mimochodem u spousty pump ho nemají a tak to kombinuji s normální naftou - poznámka pod okraj - 87litrů=1067km !!! Co vy na to?![]()
![]()
To s tim tvym traktorem jezdíš na volnoběh a tahne tě při tom stádo volů ne?default píše:Ježíšikriste, to je cvokárna tohle fórum to snad ani neni možný... Já do TRAKTORU leju zásadně Shell V-Power (nechce někdo klíčenky Ferrari?). Mimochodem u spousty pump ho nemají a tak to kombinuji s normální naftou - poznámka pod okraj - 87litrů=1067km !!! Co vy na to?