Tachometr 300Tdi/Td5
Tachometr 300Tdi/Td5
Mám problém s tachometrem 300tdi. Ručička mi kmitala v rozmezí 10km/h, tak jsem dal novej bovden. Ručička se trochu zklidnila, kmitá už jen v rozmezí cca 2km/h, ale místo toho začalo v budíku nesnesitelně cvakat jak to kmitá. Předpokládám tedy že je budík asi v háji. Otázka zní, dá se na třístovku použít a zapojit tachometr z Td5? Fungoval by s nějakým čidlem bez vlastní řídící jednotky? Bovden je zbytečnej opruz.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Tachometr 300Tdi/Td5
Kromě budíku a drátů potřebuješ ještě čidlo do převodovky a k němu ten správnej náhon, aby ti seděla rychlost a kilometry.
Druhá věc bude stav počítadla kilometrů - co na to tachometru z TD5ky bude. Když uděláš nějakou velkou změnu v kilometrech, tak aby jsi neměl problémy na STK nebo při případném prodeji (stáčení kilometrů). Mechanické počítadlo je jednoduché posunout.
Druhá věc bude stav počítadla kilometrů - co na to tachometru z TD5ky bude. Když uděláš nějakou velkou změnu v kilometrech, tak aby jsi neměl problémy na STK nebo při případném prodeji (stáčení kilometrů). Mechanické počítadlo je jednoduché posunout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
No a nemá td5 jen digitální ukazatel najetých kilometrů na tachometru? Jak potom z mechanické 300tdi dostat signál na display td5?MadTom píše: 25 úno 2021 18:48 Kromě budíku a drátů potřebuješ ještě čidlo do převodovky a k němu ten správnej náhon, aby ti seděla rychlost a kilometry.
Live long and prosper.
Takže kdybych dal přídavku z DII musím dát čidlo pro Defa?
Auto nebude nikdy na prodej, takže bych řešil jen STK. Když řeknu že starej budík umřel, tak by to mohli vzít jako použitý náhradní díl.
Auto nebude nikdy na prodej, takže bych řešil jen STK. Když řeknu že starej budík umřel, tak by to mohli vzít jako použitý náhradní díl.
-
D2 v přídavce vůbec nemá čidlo rychlosti, tam se to bere z ABS.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Rozumím tomu dobře, že toto je čidlo které má na konci otáčející se čtyřhran jako je na původním bovdenu, a to se zasune jako původní bovden do příslušného ozubeného kolečka v převodovce?
-
Ano.
V přídavce je na to ozubený převod, volbou jeho koleček se mění poměr mezi rychlostí auta a tím co ukazuje tachometr.
V přídavce je na to ozubený převod, volbou jeho koleček se mění poměr mezi rychlostí auta a tím co ukazuje tachometr.
Takže je to vlastně jednoduchý. Budík + čidlo a tradáááá.
Díkes

Díkes
- kodl80
- tel.: 722948212
- auto: Def a RR L322
Taky mi to cvaka, teda jak kdy, zalezi jak si sedne pristrojovka, kdyz zatlacim na horni cast budiku (tachometru) tak to prestane a zase naopak kdyz zatlacim na dolni stranu budiku tak to zacne, zda se mi tedy, ze zalezi jak si sedne bovden (nahon) a budik, zkusil bych se na to podivat
Doma je: LR Defender 110 300tdi / RR L322 3.0
Ex. auta: Free1 / Free2 / D3 / RRS / RRC / RR L322 4.4
Ex. auta: Free1 / Free2 / D3 / RRS / RRC / RR L322 4.4
Už jsem to několikrát přerovnával, a nejlepší varianta bude to úplně vyhodit.
A kdyby měl náhodou někdo budík a čidlo z defika Td5 na prodej, tak poprosím do SZ.
A kdyby měl náhodou někdo budík a čidlo z defika Td5 na prodej, tak poprosím do SZ.

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
To mít asi budu.mr-tomas píše: 25 úno 2021 22:21 Už jsem to několikrát přerovnával, a nejlepší varianta bude to úplně vyhodit.
A kdyby měl náhodou někdo budík a čidlo z defika Td5 na prodej, tak poprosím do SZ.![]()
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Tak hotovo. Tachometr s čidlem namontován a defíkem se opět rozhostilo ticho slabě přerušované něžným akustickým hlukem větru obtékající jeho ladné křivky a jemným ševelním motoru.
A jako bonus auto omládlo o 50tisíc kilometrů.
A jako bonus auto omládlo o 50tisíc kilometrů.
-
Vzhledem k rychlosti na fotce tachometru je tvůj popis hluku naprosto přesný.
Ale že 300ka jemně ševelí i při nulových otáčkách motoru, to je pro mě novinka. 

Přece že se nesmí držet telefon za jízdy ví každé malé dítě.