Vyfukování měchů
Moderátor: Miky_CZ
Re: Vyfukování měchů
vceraj som si nasiel auto sadnute na cely zadok. dofukal som presiel +-10km. a zaparkoval. cez noc drzi. je mozne ze bol zamrznuty nejaky ventil kedze auto bolo prvu noc zaparkovane "skoro na roli" a druhu noc pod strechou?
Taky se mi to včera vyfouklo a nevím proč (měli jsme -26'C). Ještě jsem to nezkoušel dopumpovat, po obědě jdu na to.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Je to o tom co preferuješ, jestli solehlivost a jízdu terénem, tak bych dal pružiny.Alone píše: Rozhodně nepřecházet na pružiny, to je krok zpátky, jízda je lepší s měchy a přizvednutí při zapadnutí není k zahození,
Kdo se jezdí z 95 % po silnici, tak měchy.
Když namontuješ dobré vinuté pružiny a dobré tlumiče, tak je komfort je srovnatelný a nepoznáš rozdíl.
Žádnej SW se měnit nemusí. Každá DII má v řídící jednotce přepínání mezi měchy a pružinami, protože se vyrábělo oboje provedení auta.Alone píše:přibydou problémy s odstavením kompresoru a změnou SW řídící jednotky. Někde se už tady o tom psalo.
Přepnutí řídící jednotky z měchů na pružiny a obráceně je otázka pěti minut s diagnostikou.
Naposledy upravil(a) Land Jirka dne 05 úno 2012 13:31, celkem upraveno 1 x.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tento týden jsem řešil na dvou Disco II přimrznuté ventilky u kompresoru.pablo.gs píše:Taky se mi to včera vyfouklo a nevím proč (měli jsme -26'C). Ještě jsem to nezkoušel dopumpovat, po obědě jdu na to.
Stačí jen teplo a někdy neuškodí vyčistit sání kompresoru u zadního světla.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
no uvidim zatial drzia...kazdopadne sa my nechce dve kila na mechy minat
Start proběhl na první cvnknutí, měchy po projetí a nafoukání zatím drží. Tak to vypadá na ty přimrzlý ventilkyLand Jirka píše:Tento týden jsem řešil na dvou Disco II přimrznuté ventilky u kompresoru.

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Už jsem to to kdysi psal, ventilky zamrznou pokud nefunguje odvlhčovač, co je součástí kompresoru. Je to taková válcová nádoba, velikosti 0,5kg plechovky s ovocem, plná kuliček silikagelu. Které už jsou nasosané vlhkosti a tím pádem už dále nevysouší vzduch. Stačí rozebrat, vysypat, vysušit v plechovce na sporáku - kuličky zbělají, a dát zpátky. Je to stejnej princip, jako vysoušeče vzduchu, co se používají na nákladních autech u vzduchových brzd. Tam je akorát náplň výměnná podobně jako olejovej filtr. Druhé negativum je, že kompresor zenitř rezne, pokud vysoušeč nefunguje. Mě to tak zamrzlo předloni, vysušení pomohlo a teď je klid.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Poprosím admina,aby to presunul - sorry

Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
Problém vyřešen. Koupil jsem Dunlopy měchy a po výměně pravého měchu všechno ok. Asi byl špatný jen jeden, vyfoukl se na druhý se jen dorovnal do roviny, takže byly sfouklé oba. Mám dotaz: ten Dunlop měch je nějaký celý menší, užší, než ten co tam byl, asi originál. Když mám zvedlé auto na zvedáku, tak jak se vyvěsí náprava, tak se natáhne, že mám strach že praskne. starý měch nebyl napnutý vůbec. Starý vyfoukklý měch jsem jen vycvakl a šel ven. Dunlop tam nasadit nešel, musel jsem podepřít nápravu. Ted mám strach, že když zvednu auto, tak ten Dunlop praskne, nebo se nějak poškodí. Mám vůbec správný Dunlop? je z Paddocku a číslo zteda sedí...
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Novy mech je vzdy uzky, on sa casom zvacsi. Ked som ja menil (mam tiez Dunlop) bol novy mech natiahnuty a nevedel som ho stlacit, prifukol som ho trochu kompresorom a rychlo stlacil, podarilo sa. Ked som porovnaval stary a novy mech boli rovnako dlhe ale novy bol uzky, je to OK.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
pouze pro majitele D3/4 , v zimě se mi začal přes noc vyfukovat zadek. po diagnostickém martiriu
jsme vyměnily křížový ventyl na zadní nápravě cca 2500,- a vše funguje zas OK
čau petr
jsme vyměnily křížový ventyl na zadní nápravě cca 2500,- a vše funguje zas OK
čau petr