ze potecie benzin by som sa urcite nebal, to skor naftakubaacze píše:ohledne te odkalovaci nadrzky - kdyz bych ji chtel vycistit - nevytece mi benzin z nadrze? jaky je postup - staci jen odsroubovat?

musel som

Moderátor: Miky_CZ
ze potecie benzin by som sa urcite nebal, to skor naftakubaacze píše:ohledne te odkalovaci nadrzky - kdyz bych ji chtel vycistit - nevytece mi benzin z nadrze? jaky je postup - staci jen odsroubovat?
jj RAVE. ono to fakt nema ziadne sitka, odkalovace a podobne zazraky u DIIMadTom píše:Originál je u D2 jenom jeden filtr. Nádrž jedině celou dolů - jde to, čerpadlo předem odpojit skrz otvor v kufru. Nebo můžeš jenom vyndat čerpadlo, skrz servisní otvor v kufru a potom riskovat, že si auto uvnitř poleješ naftou. Doporučuju to dělat s pokud možno prázdnou nádrží.
Kde co je přesně, se dozvíš v RAVE.
A pokud budeš dávat dolů nádrž, tak se připrav i na řešení koroze rámu okolo nádrže a plechu, který nádrž drží zespodu na autě.
Ja bych si do nádrže asi kvůli tomu teda díru nevrtal...jinak měl jsem ji venku cca ve 160 tkm a myslel jsem co tam nebude bordelu. Vytíral jsem ji ručně úplně do sucha, ale k mému překvapaní tam bylo docela čisto. Ale je pravda, že auto jezdilo do 150 tkm jen v Německu. Ono na tom moc věcí vymyslet nejde - buď můžeš otevřít servisní otvor, odpojit a vyndat čerpadlo, odčerpat nějakým způsobem zbytek nafty a nádrž nějak vytřít (jestli to bude mít nějaký efekt), anebo povolíš svorku na hrdle a dole 4 šrouby a máš ji rovnou venku a můžeš ji proplachovat, jak chceš...anebo vyčisti sítko na čerpadle a nedojížděj nádrž až do dna a buď v klidumco píše:jj RAVE. ono to fakt nema ziadne sitka, odkalovace a podobne zazraky u DIIMadTom píše:Originál je u D2 jenom jeden filtr. Nádrž jedině celou dolů - jde to, čerpadlo předem odpojit skrz otvor v kufru. Nebo můžeš jenom vyndat čerpadlo, skrz servisní otvor v kufru a potom riskovat, že si auto uvnitř poleješ naftou. Doporučuju to dělat s pokud možno prázdnou nádrží.
Kde co je přesně, se dozvíš v RAVE.
A pokud budeš dávat dolů nádrž, tak se připrav i na řešení koroze rámu okolo nádrže a plechu, který nádrž drží zespodu na autě.
ad nadrz - vyhnut sa tym vsetkym neprijemnostiam s demontazou nadrze, rozmyslam preplachnut ju benzinom zhora cez servisny otvor v kufri, to by ale chcelo nejaky vypustaci otvor zo spodu nadrze. Ten tam asi standardne nie je, ze? a nieco home-made asi nebude to prave...?