Nefunkční stěrače na Defendru
Nefunkční stěrače na Defendru
Ahoj, zkoušel jsem hledat ve straších příspěvcích, ale neúspěšně.
Včera jsem optimisticky pustil stěrače na druhou rychlost, ale rozjely se tak, že vykmitly u řidiče až mimo čelní sklo a od té doby nejsou schopné vrátit se ze svislé polohy, při zapnutí stírají asi 3 cm kolem svislé polohy. Vypnuté, když s nimi hýbu ručně, mi to dovolí ten správný rozsah - od vodorovně do svisla, ale když je zapnu, vyjedou zase jen nahoru a tam už zůstanou.
Nějaké tipy, čím by to mohlo být? A zdá se mi správně, že pro přístup k motorku a táhlům budu muset sundat palubní desku?
Včera jsem optimisticky pustil stěrače na druhou rychlost, ale rozjely se tak, že vykmitly u řidiče až mimo čelní sklo a od té doby nejsou schopné vrátit se ze svislé polohy, při zapnutí stírají asi 3 cm kolem svislé polohy. Vypnuté, když s nimi hýbu ručně, mi to dovolí ten správný rozsah - od vodorovně do svisla, ale když je zapnu, vyjedou zase jen nahoru a tam už zůstanou.
Nějaké tipy, čím by to mohlo být? A zdá se mi správně, že pro přístup k motorku a táhlům budu muset sundat palubní desku?
Defender 300 Tdi ´97. Zahrádka, šnorchl, naviják. Pneu Grabber 235/85 R16 M+S nebo BFG 255/85 R16 MT
Re: Nefunkční stěrače na Defendru
Tak jsem se do toho pustil sám, naštěstí problém byl poměrně nezáludný - celý motorek stěračů je tam trochu fórově ukotvený, což mělo pravděpodobně za následek povolení převlečné matice, která drží v motorku bovden ke stěračům. Stačilo tedy vše srovnat a převlečnou matici znovu utáhnout.
Defender 300 Tdi ´97. Zahrádka, šnorchl, naviják. Pneu Grabber 235/85 R16 M+S nebo BFG 255/85 R16 MT
- DEFIKPV
- tel.: 774815245
- auto: jasný že Defík
- Kontaktovat uživatele:
jak jsi se k tomu motorku dostal ? .. kudy vede cesta ? přez palubku ?

již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )
JJ, vlevo u řidiče se sudají ty dva kryty nejvíc vlevo.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Tak mě asi na mém Defu čeká oprava motorku nebo táhel stěračů také. Už poněkolikáté teď v zimě, když mrzne, mi nejdou stěrače. Ampérmetr mi po zapnutí ukáže odběr, ale stěrače ani nepípnou. Po ujetí tak 15km se dvakrát postupně při zapnutí cuknou a potom už jdou jako by se nechumelilo. Takže něco tam zamrzá. Dnes v tom sněžení docela opruz..... 

-
- tel.: 607231293
- auto: 110TD5 99,130 200Tdi
stěrače mi sice jedou ale už jen na dvě polohy
.... při zapnutí páčky stěračů uplně hore nebo dole jezdí stejně rychle a zbylé polohy nic nedělají takže vyměnit tu páčku na ovládání stěračů a vše? A ještě mě napadlo že občas mi ciklovač nezastavil uplně na správném místě což sem nepovažoval za problém ale když už řeším stěrače

.... při zapnutí páčky stěračů uplně hore nebo dole jezdí stejně rychle a zbylé polohy nic nedělají takže vyměnit tu páčku na ovládání stěračů a vše? A ještě mě napadlo že občas mi ciklovač nezastavil uplně na správném místě což sem nepovažoval za problém ale když už řeším stěrače

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Existuje kontaktni spinac hlidajici dobeh steracu, stoji par stovek a ten ma hlidat, aby to zustavalo dole. Tak se jukni je stli neni nejakej zaprasenej, nebo osoupanej, nebo uvolnenej nebo mrtvej.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ten doběhovej spínač bývá součástí převodovky motoru stěračů. A pokud funguje špatně, tak má nejspíš kontakty zalepené vazelínou, co maže převody.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Mě začínat ve stěračích nějak divně loupat, co může být špatně?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
spatne muze byt cokoliv, ale dost pravdepodobne jen uvolnene uchyceni mechanismu na bulkheadu. Kdyz se k tomu dostanes a vsechno dotahnes a promazes, tak bude zas chvili klid.
-
- tel.: 607231293
- auto: 110TD5 99,130 200Tdi
děkuju za rady nakonec stačilo mrknout na kontakty u té páčky a zase vše jelo spíš sem to jen postrašil než něco dělal
...ted sem se teprve vrhnul na ten ciklovač a ten "kontaktní spínač" nenašel takže kdepak je za tím levým ofukem okna?

...ted sem se teprve vrhnul na ten ciklovač a ten "kontaktní spínač" nenašel takže kdepak je za tím levým ofukem okna?
dobehový spínač je umiestnený v prevodovke motoru stieračov, z motoru vychádzajú dva kábliky a sú pripojené k dobehovému spínaču
modrá šipka ukazuje na motor stieračov
červená šipka ukazuje na prevodovku
lepši prístup budeš mať ked odmontuješ ľavý spodný roh palubovky, najlepšie bude ten motor aj s prevodovkou vybrať von
modrá šipka ukazuje na motor stieračov
červená šipka ukazuje na prevodovku
lepši prístup budeš mať ked odmontuješ ľavý spodný roh palubovky, najlepšie bude ten motor aj s prevodovkou vybrať von
- kubasaki
- tel.: 737154605
- auto: Defender 110 300Tdi
Prosím o radu, na Defendru 300Tdi se mi nahodile stává že při zapnutí blinkrů se mi rozeběhnou i stěrače, někdy běží po celou dobu co mám zapnuté blinkry, někdy jen jednou promáchnou při zapnutí a pak už ne, občas to udělají i při použití klaxonu. Předpokládám že by to mohla být nějaká kostra, neřešil jste někdo podobný problém?
Dík Kuba.
Dík Kuba.
Defender 110 300Tdi automat.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Neřešil, ale o kostře pochybuju. Spíš hledej prodřený svazek někde od volantu dál do palubky nebo kolem pojistek.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- kubasaki
- tel.: 737154605
- auto: Defender 110 300Tdi
Tak, problém stěračů je vyřešen, vlastně byly dva nezávislé, jeden byl prasklý kontakt v doběhovém spínači na motorku stěračů, opraveno zapájením a druhý špatná kostra levého předního světlometu, po jejím posílení, nová kostra natažená přímo k patici žárovky vše funguje jak má.
Třeba to někomu kdo řeší podobný problém pomůže kterým směrem pátrat
Třeba to někomu kdo řeší podobný problém pomůže kterým směrem pátrat
Defender 110 300Tdi automat.
V čem může být problém, když stěrače mají dvě různé doběhové vzdálenosti. Prostě někdy se ten výkyv na obě strany posune o několik centimetrů.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.