Nesvítí levé zadní světlo na D1
Moderátor: Miky_CZ
- minerva
- tel.: 777246261
- auto: LR Minerva,D1V8SE
Nesvítí levé zadní světlo na D1
Přestala mi svítit potkávačka na levém zadním světle. Blinkr bliká, couvačka, brzdové světlo i mlhovka svítí. Nejde mi tam šťáva zepředu?! NEnašel jsem extra pojistku na levou stranu. Našel jsem pouze v motorovém prostoru pojistku "side lights". Ta je ale na obě zadní obrysovky. Pravá svítí? Nevíte někdo kam šáhnout. Co vyměnit. S čím zaklepat?
Divoch
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Nesvítí levé zadní světlo na D1
Že by žárovka? Ale tu jsi asi zkusil.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
pojistky na světla v motorovém prostoru? Ja myslel že tam jsou jen hlavní.
U mě dělala problem svorkovnice na hlavnim kabelu co vede do zadní časti auta, je umistěna v leve straně řidiče, bylo potřeba ty kontakty trochu očistit proškrtat a střiknou kontoxem.
Jen si ted nevybavuju jestli mi svítilo jedno nebo žadne.
Jinak si kup multimetr stoji obyč stojí 100kč, nebo si udělej žarovičku s kabelem, a postupně zkoušej od toho světla jestli je tam proud a kostra.
U mě dělala problem svorkovnice na hlavnim kabelu co vede do zadní časti auta, je umistěna v leve straně řidiče, bylo potřeba ty kontakty trochu očistit proškrtat a střiknou kontoxem.
Jinak si kup multimetr stoji obyč stojí 100kč, nebo si udělej žarovičku s kabelem, a postupně zkoušej od toho světla jestli je tam proud a kostra.
- minerva
Pojistky a svorkovnice jsou nalevo pod volantem. Je jich tam ale více. Která to je? Z obrázku na víku jsem nebyl moudrý.kupec18 píše:pojistky na světla v motorovém prostoru? Ja myslel že tam jsou jen hlavní.
Asi to vezmu postupně...
Žárovky jsem všechny vyměnil

Divoch
mělo by to jit v jednom kuse, nad ramem dveří. tak rozpojit svorkovnici a pod volantem, u těch nohou a propipnout.
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Podle schematu by měla mít každá strana svou pojistku v pojistkovce v kabině. Levá pojistka F2, pravá F8 (obě 10A). Svítí osvětlení SPZetky ? To je napájené taky z přívodu pro levé obrysové světlo. Jestli ne tak je asi problém někde v kabeláži nebo ve svorkách jak píše kupec18.
Měli by tam být 3 konektory C204 přívod, C211 odchod, C277 spojka
Měli by tam být 3 konektory C204 přívod, C211 odchod, C277 spojka
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Už se to tu poměrně nedávno řešilo... Svítí Ti budíky a podsvětlení panelu topení? Může to být jen švihlej kabel. Mě se v jednom místě, kde se prodřel, opřel o rám a vyskratoval se a shořela pojistka. Taky jsem se zapotil než jsem to odhalil. To padlo pojistek ...
Ano pojistky jsou na levou a pravou stranu zvlášť, hlavní je SIDE LIGHTS v motorovém prostoru

Ano pojistky jsou na levou a pravou stranu zvlášť, hlavní je SIDE LIGHTS v motorovém prostoru
- minerva
Príma. Díky za pomoc. Závada odstraněna. Stačila demontáž a opětovná montáž konektorů na zadní straně pojistkovky.
Divoch
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A až to budeš dělat příště, tak mi pomož nějakým kontoxem a lehkým napružením.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo