Baterky-zkušenosti, rady, výdrž.
Moderátor: Acon
Re: Baterky-zkušenosti, rady, výdrž.
Nieje vhodnejsie v takomto pripade radsej zohriat baterku? Aspon ju dat na par hodin do tepla.
- Adam P.
- tel.: 777241654
- auto: defík 130 TD5 2001
tak mám totok. jinak předehřev motoru je dobrá věc. když mně ještě fungovalo teplovodní webasto, tak sem to dycky nechal půl hodiny ohřát a startovalo to jedna báseň. jen je opět potřeba mít dobrou baterku a hlavně v dobré kondici. jinak si ji tím provozem webasta vyšťavíš – motor sice bude teplý, ale už ho nebudeš mít čím natočit. pak jsou ty předehřevy různé elektrické atp., ale nezávislé topení má oproti tomu výhodu v tom, že ho použiješ kdekoliv, nejsi vázaný na zásuvku. tím pádem i uprostřed lesa 

defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
K tomu elektrickému předehřevu - na 230V. Kamarád se odstěhoval do Finska a tam na to mají venku zásuvky všude. Teda skoro všude. Takže jednou takhle zjistil, že taky nic, protože tam zásuvka nebyla. A vzhledem k zimě venku, to řešil odtah. Následně když v létě dojel do ČR jsme do auta doplnili ještě dobíjení baterky - když auto připne na zásuvku, tak se hned zapne nabíjení. Od té doby má naprostej klid. Předtím se auto při krátkých cestách v zimě prostě nestačilo dobíjet.
V našich krajinách to ale považuju za luxus, potřebný pro hasiče a záchranky - teda to elektrické ohřívání motoru. Dobíječku naopak za výbornou věc, zvlášť pro auta, které moc nejezdí.
V našich krajinách to ale považuju za luxus, potřebný pro hasiče a záchranky - teda to elektrické ohřívání motoru. Dobíječku naopak za výbornou věc, zvlášť pro auta, které moc nejezdí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Právě objednal Exide 95Ah ve verzi AGM, aby mi auto při startování nehlásilo tu kupu chybových hlášek. Nechtěl jsem riskovat internetový fake, tak jí kupuju v Kelly s kamarádskou slevou. Ale i tak se mi z té ceny trochu zatočila hlava...MadTom píše:Doplním - podívat se na to, jak je vlastně baterka provedená - jestli klasická mokrá, i když není dolévací, nebo AGM - tedy s elektrolytem nasáklým v rounu, ať už s plochýma článkama nebo se smotanýma (Optima). U těch druhých (AGM) je dost často uvedeno, že se dají provozovat v jakékoliv poloze. A podle mě to je co se týče odolnosti proti vibracím zásadní rozdíl - mokrou baterku už do LR nechci.
Včera -16, baterka Banner 92Ah v AGM provedení, stáří tuším 4 roky a motorem točila velmi čile. Když se pozapínala i ostatní elektronika v autě, tak potom i motor chytnul.
-
Jo tak ty ceny jsou občas docela vysoké. Tak se jenom modlit, aby to za to stálo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- michal-7610
- tel.: 603155250
Myslíš že v -30 je to zbytečný luxus ?MadTom píše:K tomu elektrickému předehřevu - na 230V. Kamarád se odstěhoval do Finska a tam na to mají venku zásuvky všude. Teda skoro všude. Takže jednou takhle zjistil, že taky nic, protože tam zásuvka nebyla. A vzhledem k zimě venku, to řešil odtah. Následně když v létě dojel do ČR jsme do auta doplnili ještě dobíjení baterky - když auto připne na zásuvku, tak se hned zapne nabíjení. Od té doby má naprostej klid. Předtím se auto při krátkých cestách v zimě prostě nestačilo dobíjet.
ak ho do roku nepošlem do šrotu
tak mu na budúcu zimu pridelím predohrev aj dobíjanie

- michal-7610
- tel.: 603155250
Píšou doprava za příplatekMaarty82 píše:Děkuji. Další průšvih je, že baterie neposílají
pete805 píše: http://www.kupautodily.cz/nahradni-dil/ ... id=3121033 náhodou som ju našiel tak to sem hádžem
-
- tel.: 607519728
- auto: LR 322
jo už jsem snima mluvil. Posílají, ale neradi.michal-7610 píše:Píšou doprava za příplatekMaarty82 píše:Děkuji. Další průšvih je, že baterie neposílají![]()
Ještě zkouším něco blíž . díky

Ještě se zeptám,je lepsi: 115Ah 1000A nebo 120Ah 870A
v El .mam hokej
první číslo je kapacita - tzn.kolik ti baterie dá teoreticky proudu (např. 115A po dobu 1hodiny nebo 1A po dobu 115h)Maarty82 píše: Ještě se zeptám,je lepsi: 115Ah 1000A nebo 120Ah 870A
v El .mam hokej
druhé číslo je startovací proud, tzn. kolik proudu je baterie schopna krátkodobě dát (po dobu 10s 3x po sobě)
takže 1000A je na naše auta už zbytečný luxus a 115Ah stačí. Když máš v autě další extra spotřebiče, je 120Ah lepší.
-
K těm -30°C a luxusu - tak mi řekněte, kolikrát za rok takové teploty máme. Nebo třeba těch -20°C. Pokud do toho nebudu počítat Šumavu a bydlení někde vyloženě vysoko na horách, tak je to v ČR spíš výjimka. A pro těch několik dní v roce je to potom docela drahá věc. Kdybych počítal, že vestavba takového předehřívání do auta vyjde na 10 000Kč (ať se to dobře počítá) a doopravdy studených dní bude 10, tak při životnosti 10 let to předehřátí bude stát 100Kč na jeden den. To není zrovna málo. A je to srovnatelné s cenou 2 baterek, respektive o kus levnější, než když se investuje do pořádných baterek. A ještě zbyde na taxík pro 1-2 případy, kdy se prostě nezadařilo.
U těch hasičů a záchranky jsou požadavky trošku jiné - od nastartování auto musí jet naplno, co dá silnice, nikoliv to na začátku lechtat, aby se auto ohřálo.
Proto jsem psal o Finsku, kde je podstatně větší zima a hlavně podstatně déle, než u nás, že jsou tam běžně venku k dispozici zásuvky určené k tomuto ohřevu. U nás je to spíš výjimka, pokud člověk nemá auto u svého domku.
U těch hasičů a záchranky jsou požadavky trošku jiné - od nastartování auto musí jet naplno, co dá silnice, nikoliv to na začátku lechtat, aby se auto ohřálo.
Proto jsem psal o Finsku, kde je podstatně větší zima a hlavně podstatně déle, než u nás, že jsou tam běžně venku k dispozici zásuvky určené k tomuto ohřevu. U nás je to spíš výjimka, pokud člověk nemá auto u svého domku.
-
- tel.: 607519728
- auto: LR 322
Ono tak nepujde o extrémní teploty,ale máme prcka a má drahá polovička než oškrábe auto tak to taky nějakou dobu trvá. takhle to škrtne a zachvilku frčí 

MadTom máš pravdu s tými prepočtami o rentabilite predohrevu,no na druhej strane keby som mal takto prepočítavať všetko to čo investujem do RR tak by som prišiel na hlboké mínus/mám to auto,lebo ho chcem mať/ keby som to takto počítal tak by som si kúpil octaviu 1,9 tdi 

-
Ale jo, já jsem tím chtěl hlavně demonstrovat, že se ty peníze do auta dají uvalit lépe, třeba do lepší baterky/baterek, nebo do včasné údržby/opravy auta. A v zimě třeba do lepšího paliva (není to jenom nafta) a aditiv.
dnes mi v těch mrazech definitivně umřela Exide Premium EA1000, 100Ah, 900A
...měla krásný život 3,5 roku
Na to, že auto jezdí nepravidelně a teď dlouho stálo, je to dobrý.
Přemýšlel jsem, jestli koupit Exide Start-Stop EK950, 95Ah, 850A, jako Maxsel, ale přijde mi to zbytečné, když D3 nemá start/stop a rekuperaci energie a ke všemu je 100Ah Exide jen za 2680,-
A když jsem se díval na ceny autoKelly, tak jsem málem padl ze židle
Exide EK950 mají za 8 094,- a u nás v obchodě za 3950,-. Tomu říkám vývar.
Na to, že auto jezdí nepravidelně a teď dlouho stálo, je to dobrý.
Přemýšlel jsem, jestli koupit Exide Start-Stop EK950, 95Ah, 850A, jako Maxsel, ale přijde mi to zbytečné, když D3 nemá start/stop a rekuperaci energie a ke všemu je 100Ah Exide jen za 2680,-
A když jsem se díval na ceny autoKelly, tak jsem málem padl ze židle

Exide EK950 mají za 8 094,- a u nás v obchodě za 3950,-. Tomu říkám vývar.

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já koupil asi stejnou https://www.battery-import.cz/autobater ... v--ea1000/ ,ale když to je za ty prachy tak ta výdrž je dostačujícíxxx píše: 10 led 2017 13:55 dnes mi v těch mrazech definitivně umřela Exide Premium EA1000, 100Ah, 900A

Další výměna v půlce roku 2021

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
jojo, máš stejnou Rudo, já ji koupil teď u nás přímo v obchodě
https://www.autodily-pema.cz/startovaci ... ide-ea1000
a myslím si, že kdybych jezdil s D3 denně, jako ty, tak ještě žije a vydržela by více

a myslím si, že kdybych jezdil s D3 denně, jako ty, tak ještě žije a vydržela by více
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Proto s kamarádskou slevou, tu běžnou koncovku beru jako úlet... Alespoň víte, kolik můžou slevit, až budou říkat, že to nejde...xxx píše: 10 led 2017 13:55 A když jsem se díval na ceny autoKelly, tak jsem málem padl ze židle![]()
Exide EK950 mají za 8 094,- a u nás v obchodě za 3950,-. Tomu říkám vývar.![]()
Jinak po prvních pár dnech spokojenost. Auto teď startuje bez chyb. Dnešní ranní start při -19 by ta Varta, co jsem měl doteď, snad ani nedala (stejně jí zkusím reklamovat, je stará 6měs.). Promýšlel jsem také, jestli musím mít zrovna AGM, ale v týdnu jezdím krátké trasy a o víkendech sem tam off nebo auto stojí. Vadily mi ty hlášky při startování a navíc tím blokovali sepnutí přídavného topení. Na to vše by ta AGM měla být lepší, tak ještě napíšu zkušenosti po delší době.
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62

Pripajam sa aj medzi vasxxx píše: 15 led 2017 09:10 jojo, máš stejnou Rudo, já ji koupil teď u nás přímo v obchodě![]()

https://autobaterie.heureka.sk/exide-pr ... 0a-ea1000/
Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
- Robí
- tel.: 775300195
- auto: Discovery 3
Chci se jen zeptat, jak jsou teď ty mrazy, nezpomalují se Vám hodiny? Já musím jednou týdně přidávat minutu na radiu, dřív se to spožďovalo o 2-3 minuty tak jsem koupil novou baterku, takže tuhle co mám mám teprve půl roku a teď v mrazech se hodiny spožďují, tak mě zajímá jestli máte někdou stejnou zkušenost?