Vecna dilema benzin-nafta. Je pravda, ze jsme dlouho nad tou naftou uvazovali, ale po projeti se v 3 ks naftovych RR mne ta akcelerace opravdu nepresvedcila ( vsechny byli v manualu, ale troufam si rict, ze jazdim minimalne tak dobre jako automat. A automat byla podminka.).
Je mozny, za s tim cipem je to lepsi, ale i tak. Nikdy jsem naftu nemel, odpuzujou mne ty zvuky co vydava. Nemam ekologicky citeni, takze emise a saze mne nechavaji klidnym. Proste je to slaby a chrochta to

.
Takze jedinou alternativou pro nas zustal plyn. Po zjisteni ceny montaze plynu ( cca 90 000 Sk, protoze RR nema globalni homologaci ), a trech mozkovych mrtvicich, ktery bych dostal u vyrizovani papiru a vseho kolem, jsme se rozhodli pockat, az se na trhu objevi RR s plynem uz namontovanym. Tim se sice znacne zuzil prostor na vyber( takove auto se objevi jednou za dva mesice), ale rozhodli jsme se to risknout a jit do prvniho jakz-takz schopnyho, kterej se objevi. Toto nase pocinani si uz vybira svou dan, a proto bych svoje dnesni povidani zakoncil nekolika dotazy:
-Ma byt kompresor celkem dost hlucnej a ma bezet celkem dost casto?( nebo je to vina toho jednoho spatnyho mechu a kompresor je pred smrti?)
-Zacina blbnout zvedani podvozku. Kdyz jsme ho privezli, tak makal na 100%, musel se pri zvedani na miste trosku turovat. Tedka se na miste odmita zvedat, maka jenom za jizdy. Je to vlastnost nebo vada?
-Muze mi nekdo poradit, jak na synchronizaci oken. Precetl jsem si tady vlakno na to tema, ale moc moudrej s toho nejsem.
Diky vsem za kazdou radu.
Pridam par postrehu po prvnich 1000 km:
-Spotreba se trochu zvedla na 15,6 l plynu. Je to tim, ze jak jsem objevil moznost rychle akcelerovat, tak na krizovatkach skoro vzdy 1,2,3 ( spotreba je fakt super)
-Objevily jsme dalzi zavadu, nezveda se operka ridice. No jelikoz nejsem tak dlouhej, abych to potreboval, zavade se vlastne vyresila sama
-Bohuzel musim konstatovat, ze hlavne k spolujezdci neni RR moc privetivy. Do sedacky nemuzu nejak zapadnout, jako predtim v Subaru nebo v Nexii, a ve spojeni s kuzi v tom plavu. Pri tech naklonech v zatackach a nebo prudsim brzdeni je to vlastne o pernamentnim soustredeni. Ridime dva, takze bohuzel na tom sedadle sedim s 50% ja. O spani nemuze byt ani rec.
-Neni to zrovna Ferari, ale na svou vahu ma uspokojive zrychleni. Spokojenost.
-Automat ve spojeni s tempomatem je vec, kterou uz budu pozadovat u kazdeho auta, je to silne navykove. Akorat tlacitko tempomatu mohlo byt nahore misto napr. prepinace volby radia.
-Posledni vec. Ovladani oken. Popsal bych to jednim slovem, katastrofa. Nevim, kteri(y)ho soudruka s NDR napadlo dat ovladace doprostred( dneska jsem videl novyho LR, a ten uz to ma na dverich), ale jeste vymenit polohy bezne zauzivane( lehke stlaceni, okno se otevre po dobu stlaceni, silne stlaceni, okno jede na doraz. Ma to presne naopak.) Kdyz si zapalim a chci pootevrit okno, zatim je to pro mne otazka pokusu a omylu. No snad si zvyknu.
Admine, kdyz ti poslu c. kastle, sezenes mi prosimte kody na to verglovani s klicem v zamku. Dali nam jenom jeden klic s imobilizerem, a jeden obycejnej, s kterym jde otevrit ale ne uz nastartovat. Desim se okamziku, kdy ho stratim. U klicniku mi ho neumi naklonovat, prej jim v ty ctecce necte kod. Do LR servisu v BA se dostanu nevim kdy, a to jeste nechcu videt jejich cenu.