Tak se vitam mezi Vami

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Zpráva
Autor
Jirka

Tak se vitam mezi Vami

#1 Příspěvek od Jirka » 06 dub 2007 02:28

Po dlouhe dobe premysleni jsme se stali hrdymi majiteli RR. Dali jsme na OC s tim, ze nafta patri do kamen, a mame 4,6 V8 na plyn. Ten jsme jeste nevyskouseli, protoze nadrz je prazdna a ti smejdi germansky prej stratily jakousi koncovku. Snad pujde, protoze cesta z nemec spotreba pod 20 l ani nahodou. Jinak vsechno v super stavu, az na nejake malickosti ( trochu tapecirung vzadu visi, nedrzi tlumice zadnich dveri). Az budu mit vic casu, budu otravovat s radou, kde a za kolik ty tlumice koupit. Jo, a jeste nedrzi jeden mech ( ale pri jizde je ok).
Prvni dojmy: kuze mi nevyhovuje, moc to po ni klouze. A motor na ten obsah a spotrebu nic moc. Zda se mi, ze malo toci ( porad se drzi pod 2000 ot.). Musim kouknout, kde ma nejvetsi vykon. Jinak je to obrovska kara, ktera budi respekt. A tempomat je kuuul. Tak zatim tak, zitra, az se trochu vyspim, hodim foto a dalsi dotazy. :D :?

Admin
Admin fóra
tel.: +420 777 883 488
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Admin » 06 dub 2007 14:55

Gratuluji ke koupi, hodně najetých km k tvé spokojenosti.

Rover
tel.: 736173373

#3 Příspěvek od Rover » 06 dub 2007 15:51

Já se taky přidávám k Adminovi... :wink:
Country boy...

coroner
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od coroner » 06 dub 2007 17:35

Vítej v rodině LR, dobře jsi udělal, že jsi šel do 4.6tky, ale žere ti vážně hodně. Já mám teď dlouhodobou za posledních 6 nádrží dle počítače 15,5l/100km.
To, že ten motor málo točí je normální, taky mi to přišlo divný, že si přede v dieslovejch otáčkách, ale je to OK. Na sportovní režim se drží otáčky více nahoře, stejnětak spotřeba :)
Co se měchů týče, mám tady na to jedno téma :lol: :lol:
Tak ať slouží!!!! hodně štastných km.
Range Rover 4.6 Vogue, 2001
Vůz vyvolávající přijemné pocity v podbřišku všech majitelů ropných věží a lehký nervový otřes aktivistů Greenpeace.
http://www.classic-oldtimer.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

mildin

#5 Příspěvek od mildin » 06 dub 2007 20:57

Já se taky připojuji a přeji aby RR 4,6 fungoval ,nafta by bylo taky dobrý řešení.Ahoj

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eliott » 07 dub 2007 04:16

Nebylo :!: :!: :!: :!: :!:

Jirka

#7 Příspěvek od Jirka » 07 dub 2007 09:30

Nad tou naftou jsme fakt uvazovali, ale ted jsem rad, ze se vyskytl tento plynak.
S tim motorem to neni tak spatny, jenom se mu musi pomoct rucne, 1,2,3. Potom kolem 4000 to ma celkem brutalni zatah. A ten zvuk ze dvou laufu :D
Mam par otazek: jak se zapinaji sterace svetel?( uz sem mackal fakt vsechno) Co je toto tlacitko, popisu ho asi tak, vedle zdvihani podvozku je vpravo signalizace zdvihani a dalsi vpravo je nevim co? Jak si nastavim memory na sedadlech a zrkadlach?
Palubak mame v italstine, tak s toho nevykoumam vubec nic.

Jirka

#8 Příspěvek od Jirka » 07 dub 2007 09:31

A diky za gratulace :D

coroner
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od coroner » 07 dub 2007 21:15

Většina z toho na co se ptáš je tu už někde zodpovězena, ale že jsi tak pěkně poděkoval za gratulace, tak ti to popíšu ještě jednou:
Jirka píše: jak se zapinaji sterace svetel?( uz sem mackal fakt vsechno).
Máš-li v nádržce ostřikovačů dost kapaliny, po zmáčknutí ostřiku předního skla se toto třikrát ostříkne a setře, zároveň se ostříknou a setřou světla a dokonce tuším, že i zadní sklo.
Nemáš-li dost kapaliny, pouze se jednou ostříkne a setře přední sklo.
Samostatný ovladač na přední světla není.
Jirka píše:Co je toto tlacitko, popisu ho asi tak, vedle zdvihani podvozku je vpravo signalizace zdvihani a dalsi vpravo je nevim co?
Jedná se o tlačítko sloužící k "zmrazení" výšky vozu ve střední nebo nízké poloze. Toho je dobré pro tažení přívěsu. Zároveň se tímto tlačítkem spouští režim plazení, pokud dáš podvozek do polohy pro nastupování a stiskneš toto tlačítko.
Jirka píše:Jak si nastavim memory na sedadlech a zrkadlach?
Sedadla a zrcátka pro jízdu dopředu:
Otočíš klíčkem v zapalování aby se rožly kontrolky, můžeš mít zařazeno cokoliv kromě zpátečky. Nastavíš polohu sedadla a zrcátek. Zmáčkneš a držíš tlačítko memory seat a současně tlačítko 1 nebo 2 po dobu dvou sekund. Poté ti message center vypíše (italsky :lol: ), že nastavení bylo uloženo a hotovo.
Zrcátka pro jízdu vzad:
Otočíš klíčkem v zapalování aby se rožly kontrolky, zařadíš zpátečku. Nastavíš polohu zrcátek. Zmáčkneš a držíš tlačítko memory seat a současně tlačítko 1 nebo 2 po dobu dvou sekund. Poté ti message center vypíše (italsky :lol: ), že nastavení bylo uloženo a hotovo.
Range Rover 4.6 Vogue, 2001
Vůz vyvolávající přijemné pocity v podbřišku všech majitelů ropných věží a lehký nervový otřes aktivistů Greenpeace.
http://www.classic-oldtimer.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Jirka

#10 Příspěvek od Jirka » 07 dub 2007 21:36

Mam par novych info. Ze spotrebou to vubec neni tak hrozny. Naopak. Pri natankovani plne nadrze plynu ( 67 l), vyjeti poloviny pri prvotnich testovacich jizdach cca 250 km a opetovnem natankovani do plna spotreba 15,08 l/100 km. :D :D :D . Kdyz to prepocitam na penize a prihodim nejakej projetej benzin pri startech, tak to vychazi jako u benzinu 8.5 l/100 km. A to je super. :D Si jenom chrochtam. Predpokladam, ze az se s tim vyblbneme tak za beznych provoznich podminek by mohla jit spotreba jeste dolu. Na spotrebu asi nema moc vliv obcasne predjizdeni, ale spis jizda po dalnici 160.
Dneska jsme pri podrobnejsim pruzkumu zjistili, ze ma v kufru origo upravu Land Rover na muziku. Ma vsavenou Harman/Kardon + wechsler 6 CD. To asi ani ti germani nevedeli, protoze v popisu byl jenom radiocasete (Alspon netahali cenu nahoru. I kdyz pro ne asi starsi auta uz nemaji cenu, jinak si ten rozdil v cenach D/SR neumim vysvetlit. Jsem se bal, ze bude platit za malo penez malo muziky, ale moje obavy, zatim, jsou liche). Hraje suprove. Sice to v kufru zase zabere trochu prostoru psikum, ale proti flasce s plynem to je nic.
Celkove auto nesvadi k sportovnim vykonum, ale k pohodove jizde. Asi proto, ze se celkem dost v zatackach naklani, a tam Kde jsem s Forestrem projel zatacku 90, tady brzdim na 70. Podvozek by to asi zvladnuj, ala pud sebezachovy nepusti.

Tak si tady datluju log, a prisel mi mail od coronera. Dik za odpovedi, na nektere si tady mlhave spominam ( tusim ze to tlacitko tady nekdo mel aji s obrazkem), ale ted neni cas cist, je cas jezdit :D

Jeste na aute vzadu chybi napis 4,6, je tam nejaka lepka Anglie. Skoda, takhle ostatni nevidi co je to za stroj :D . Az kdyz se to nakopne, kazdej se za tim zvukem otoci. Auto se predstavi samo.

mildin

#11 Příspěvek od mildin » 10 dub 2007 19:36

ELIOT NAPSAL: Nebylo

napiš v čem by nebylo :!:

RB

#12 Příspěvek od RB » 10 dub 2007 20:21

mildin píše:ELIOT NAPSAL: Nebylo

napiš v čem by nebylo :!:

ZLATÁ NAFTA.DO KAMEN JE JÍ URČITĚ ŠKODA.RB

eliott
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od eliott » 10 dub 2007 22:11

Bože, bože :roll: :roll: :roll:

Motor BMW co je v P38 má co dělat s BMW řady 5, která váží 1600kg, rozhodně nepodává závratné výkony. Což potom v RR... Navíc když už od toho motoru chceš aby něco předváděl, žere jak tank, nebyl problém 15l po městě a 11 na dálku. Spolehlivost nijak závratná. Když vemu v úvahu velký rozdíl v pořizovací ceně, není podle mne co řešit...

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od motohanz » 10 dub 2007 22:42

eliott píše:Bože, bože :roll: :roll: :roll:

Motor BMW co je v P38 má co dělat s BMW řady 5, která váží 1600kg, rozhodně nepodává závratné výkony. Což potom v RR... Navíc když už od toho motoru chceš aby něco předváděl, žere jak tank, nebyl problém 15l po městě a 11 na dálku. Spolehlivost nijak závratná. Když vemu v úvahu velký rozdíl v pořizovací ceně, není podle mne co řešit...
njn TDSo...moc toho neutahne, a zadnej sportovec ani sporilek to neni, v bmw mi zralo 11 sice docela slapani na plyn ale stejne.....

RB

#15 Příspěvek od RB » 10 dub 2007 22:46

eliott píše:Bože, bože :roll: :roll: :roll:

S CHIPEM 30 KONÍ JE TO ZDALEKA JINÉ AUTO.JEL JSEM PŘED TÝDNEM NA VÝSTAVU V BRATISLAVĚ A CHTĚL JSEM VYZKOUŠET AUTO PO NACHIPOVÁNÍ.S BEDNOU 2 NÁPRAVY 2M VYSOKOU PRŮMĚR 15L PŘI RYCHLOSTECH NA DÁLNICI 100-120 BEZ MENŠÍCH PROBLÉMŮ S AKCELERACÍ.ZPĚT JSEM JEL DÁLNICI CCA 90KOU A JEL JSEM CCA 11L.BEZ VLEKU SE VEJDU DO 10LITRŮ A AUTO AKCELERUJE BEZ MENŠÍCH PROBLÉMŮ.AŽ POJEDEŠ K MARTINOVI PRO TVŮJ RANGE MŮŽEM POROVNAT.PRAVDA JE V POŘIZOVACÍCH HODNOTÁCH MEZI DIESLEM A BENZÍNEM A TAKÉ JAK SE POVEDE NAKOUPIT.PAKLIŽE MÁŠ ALE JEZDIT POUZE BENZÍN A CHCEŠ JEZDIT JEN S TÍMTO AUTEM ,TAK SE V NÁKLADECH NA PROVOZ RYCHLE DOSTANEŠ NA POŘIZOVACÍ CENU DIESELU.KDYŽ DÁŠ DOBREJ PLYN TAK HO POD 40TIS NEPOŘÍDÍŠ A JSI TAM DŘÍV.PO PRAVDĚ ŘEČENO UŽ 15L SE MI ZDÁLO DOST A TO BYCH NECHTĚL TÁHNOUT TEN VLEK ANI S PLYNEM.RB

eliott
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od eliott » 10 dub 2007 22:58

Mě to žere 20 pořád, a hlavně, když jsem táhl z UK káru 2840kg (jak zjistily Rakouští orgáni :evil: ) s SIII, což není zrovna aerodynamický přeborník, jel jsem na tempomat a to že byl kopec jsem zjistil podle toho, že jsem za sebou neviděl Sama s Diskotékou :mrgreen: To by asi ''kamna'' neuměli :wink:

mildin

#17 Příspěvek od mildin » 11 dub 2007 00:39

Já už se domníval že tady mám bezproblémového disela jenom já ale RB mne přesvědčil :lol: že nás bude víc.Mám RR s motorem TDS a ne BMW 5 a spotřeba u jiných výrobcu OFFROADU s tímto výkonem a váhou je minimálně stejná neli vyšší takže argument JE TO ŽROUT v žádném případě neobstojí.Takže je to pouze otázka jestli benzin nebo nafta.Já už léta dávám přednost naftě a RR s motorem TDS mně nezklamal.

Jirka

#18 Příspěvek od Jirka » 11 dub 2007 02:58

Vecna dilema benzin-nafta. Je pravda, ze jsme dlouho nad tou naftou uvazovali, ale po projeti se v 3 ks naftovych RR mne ta akcelerace opravdu nepresvedcila ( vsechny byli v manualu, ale troufam si rict, ze jazdim minimalne tak dobre jako automat. A automat byla podminka.).
Je mozny, za s tim cipem je to lepsi, ale i tak. Nikdy jsem naftu nemel, odpuzujou mne ty zvuky co vydava. Nemam ekologicky citeni, takze emise a saze mne nechavaji klidnym. Proste je to slaby a chrochta to :D .
Takze jedinou alternativou pro nas zustal plyn. Po zjisteni ceny montaze plynu ( cca 90 000 Sk, protoze RR nema globalni homologaci ), a trech mozkovych mrtvicich, ktery bych dostal u vyrizovani papiru a vseho kolem, jsme se rozhodli pockat, az se na trhu objevi RR s plynem uz namontovanym. Tim se sice znacne zuzil prostor na vyber( takove auto se objevi jednou za dva mesice), ale rozhodli jsme se to risknout a jit do prvniho jakz-takz schopnyho, kterej se objevi. Toto nase pocinani si uz vybira svou dan, a proto bych svoje dnesni povidani zakoncil nekolika dotazy:
-Ma byt kompresor celkem dost hlucnej a ma bezet celkem dost casto?( nebo je to vina toho jednoho spatnyho mechu a kompresor je pred smrti?)
-Zacina blbnout zvedani podvozku. Kdyz jsme ho privezli, tak makal na 100%, musel se pri zvedani na miste trosku turovat. Tedka se na miste odmita zvedat, maka jenom za jizdy. Je to vlastnost nebo vada?
-Muze mi nekdo poradit, jak na synchronizaci oken. Precetl jsem si tady vlakno na to tema, ale moc moudrej s toho nejsem.
Diky vsem za kazdou radu.
:lol:

Pridam par postrehu po prvnich 1000 km:
-Spotreba se trochu zvedla na 15,6 l plynu. Je to tim, ze jak jsem objevil moznost rychle akcelerovat, tak na krizovatkach skoro vzdy 1,2,3 ( spotreba je fakt super)
-Objevily jsme dalzi zavadu, nezveda se operka ridice. No jelikoz nejsem tak dlouhej, abych to potreboval, zavade se vlastne vyresila sama :D
-Bohuzel musim konstatovat, ze hlavne k spolujezdci neni RR moc privetivy. Do sedacky nemuzu nejak zapadnout, jako predtim v Subaru nebo v Nexii, a ve spojeni s kuzi v tom plavu. Pri tech naklonech v zatackach a nebo prudsim brzdeni je to vlastne o pernamentnim soustredeni. Ridime dva, takze bohuzel na tom sedadle sedim s 50% ja. O spani nemuze byt ani rec.
-Neni to zrovna Ferari, ale na svou vahu ma uspokojive zrychleni. Spokojenost.
-Automat ve spojeni s tempomatem je vec, kterou uz budu pozadovat u kazdeho auta, je to silne navykove. Akorat tlacitko tempomatu mohlo byt nahore misto napr. prepinace volby radia.
-Posledni vec. Ovladani oken. Popsal bych to jednim slovem, katastrofa. Nevim, kteri(y)ho soudruka s NDR napadlo dat ovladace doprostred( dneska jsem videl novyho LR, a ten uz to ma na dverich), ale jeste vymenit polohy bezne zauzivane( lehke stlaceni, okno se otevre po dobu stlaceni, silne stlaceni, okno jede na doraz. Ma to presne naopak.) Kdyz si zapalim a chci pootevrit okno, zatim je to pro mne otazka pokusu a omylu. No snad si zvyknu.

Admine, kdyz ti poslu c. kastle, sezenes mi prosimte kody na to verglovani s klicem v zamku. Dali nam jenom jeden klic s imobilizerem, a jeden obycejnej, s kterym jde otevrit ale ne uz nastartovat. Desim se okamziku, kdy ho stratim. U klicniku mi ho neumi naklonovat, prej jim v ty ctecce necte kod. Do LR servisu v BA se dostanu nevim kdy, a to jeste nechcu videt jejich cenu.

Sam

#19 Příspěvek od Sam » 11 dub 2007 09:36

eliott píše: .......a to že byl kopec jsem zjistil podle toho, že jsem za sebou neviděl Sama s Diskotékou :mrgreen: To by asi ''kamna'' neuměli :wink:
:roll: To je těžký, když při jízdě neumíš poslouchat kultivovaný zvuk dieselu a kochat se krásnou krajinou........ :lol:

eliott
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od eliott » 11 dub 2007 09:51

Same, neber to osobně, ty i auto jste byli velmi stateční :D

Odpovědět