Tahání těžších přívěsů - zkušenosti
Moderátor: Acon
- Michal M.
- tel.: +420723918888
- auto: Defender 90 200 Tdi
Re: Tahání těžších přívěsů - zkušenosti
Tažný mám tohle:
- Přílohy
-
- Obraz055 (Small).jpg (37.1 KiB) Zobrazeno 19856 x
-
- Obraz056 (Small).jpg (35.97 KiB) Zobrazeno 19854 x
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Svítil do nebe protože to měl blbě vyvážené a kouli mu to moc zatěžovalo.Což není podle mě není pro kouli moc dobré.zbynek píše:Orlík, Děčín, 3 t včetně vleku, rychlost max. 80km/h (loď je příliš choulostivá věc, být na suchu jí nedělá dobře) spotřeba 15l automat pohoda. Kolega táhnul druhou loď (2,5t) za Jeepem, vzhledem k tomu že nemá měchy, svítil celou cestu do nebe, to jak si to DII automaticky dofouka se mi líbí.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Vyvážení vleku je nutnost, ale i tak to vždy kouli zatíží a jestli se nepletu, tak Disco na povolené zatížení na kouli 150 nebo 250kg, což není až tak málo a vzhledem k tomu, že koule se hadně vzadu, tak to auto vždy klesne.
Měchy toto výborně dorovnají - je to jedna z jejich výhod.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- libovka
MadTom píše:Vyvážení vleku je nutnost, ale i tak to vždy kouli zatíží a jestli se nepletu, tak Disco na povolené zatížení na kouli 150 nebo 250kg, což není až tak málo a vzhledem k tomu, že koule se hadně vzadu, tak to auto vždy klesne.
No když to vezmu že Disko váží 2,2t tak i kdyby měla na kouli 250kg tak to s ní pomalu nehne.To že má měchy je samo plus nicméně vyvážení je kvůli tomu aby se nevyvracela koule a nezatěžovala voj vleku.
-
Souhlasím, jenom jsem tím chtěl říct, že těch 250kg (dle manuálu) je sice povolenejch, ale není ideální to využívat. Pokud bude auto na klasickejch pérech vzadu, tak docela slušně klesne, protože těch 250kg bude zatěžovat téměř pouze zadní nápravu, oproti tomu, když do auta sedne 5 lidí, tak se to rozloží na předek i zadek, takže auto sice klesne, ale bude více méně vodorovné.
Jo a ještě jedna poznámka - D2 sice má 3500kg na kouli, ale pouze na silnici, v terénu je to dle RAVE pouze 1000kg.
Teď už jenom zjistit, co je to terén. 
Jo a ještě jedna poznámka - D2 sice má 3500kg na kouli, ale pouze na silnici, v terénu je to dle RAVE pouze 1000kg.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
MadTom píše:Souhlasím, jenom jsem tím chtěl říct, že těch 250kg (dle manuálu) je sice povolenejch, ale není ideální to využívat. Pokud bude auto na klasickejch pérech vzadu, tak docela slušně klesne, protože těch 250kg bude zatěžovat téměř pouze zadní nápravu, oproti tomu, když do auta sedne 5 lidí, tak se to rozloží na předek i zadek, takže auto sice klesne, ale bude více méně vodorovné.
Jo a ještě jedna poznámka - D2 sice má 3500kg na kouli, ale pouze na silnici, v terénu je to dle RAVE pouze 1000kg.Teď už jenom zjistit, co je to terén.
Terén - D1

Jinak musí to být na kouli zatížené,jinak se s tím jet nedá. Když se zatíží víc nápravy vleku,tak do 80 km dobrý a pak to za tebou zametá

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Ruda má pravdu.
Ty teorie jsou úplně na houby. Pokud tu kouli nezatížíš, tak s tebou ten vlek zametá. Hlavně těžko to budeš nějak vážit jak jsi to naložil. Ale pokud tu kouli nezatížíš tak se s těžkým dvouosým vlekem nedá vůbec jet. K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
-
Souhlas,
vážit to netřeba, pokud to za oje spíš nenadzvedneš než nadzvedneš, tak to zatížené je, ale možná ještě furt málo. Pokud je to obráceně, tak ti to zvedá zadek auta nahoru a s tím se doopravde nedá moc jezdit - hrozí to, že se ti souprava zlomí a vlek tě předběhne.
vážit to netřeba, pokud to za oje spíš nenadzvedneš než nadzvedneš, tak to zatížené je, ale možná ještě furt málo. Pokud je to obráceně, tak ti to zvedá zadek auta nahoru a s tím se doopravde nedá moc jezdit - hrozí to, že se ti souprava zlomí a vlek tě předběhne.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Je to tak..s D2 jsem si to vyvážil popojížděním na vleku tak, aby to šlo radši trochu víc na kouli. Nebo to potom stojí za prd. Vlek s tím lomcuje, zvedá zadek auta a nedá se pořádně jet. Jinak musím přiznat, že radši táhnu (když už musím) za Vitem 111. Ten 6ti kvalt jede jak prase, spotřeba nafty s vlekem a naloženou 109 na hřbetu byla kolem 11-12l/100km a do kopce táhne jak soumar. Skoro není potřeba řadit. A auto by jelo třeba 160km/h....Je to jako souprava i stabilnější, protože koule není tak vysoko a auto se na nerovnostech nebo když usnu a náhle se probudím tolik nerozhoupe.
Ale i drobný rozhoupání zvládáme v klidu...viďte hoši? Viz cesta s Karlovým RR do PV.... 

- Přílohy
-
- 121220092388m.jpg (95.67 KiB) Zobrazeno 19680 x
- RudaK
Musím oponovat
S Vitem sem táhl vlek s naloženým Transitem a že byl Transit naložený víc na vlek,tak to se mnou zametalo po rakouský dálnici nad 80 km/hod ( to sem ještě nevěděl,že stačí popojet dopředu na vleku )
Jinak s D III a s vlekem na kterým bylo auto naložený víc na předek nebyl problém.A jak sem už psal,tak sem musel spíš hlídat tachometr,aby mě auto z vleku nespadlo.....

Jinak s D III a s vlekem na kterým bylo auto naložený víc na předek nebyl problém.A jak sem už psal,tak sem musel spíš hlídat tachometr,aby mě auto z vleku nespadlo.....

- Přílohy
-
- Todle bylo dobře .
- Sosnová 5.09 034.JPG (96.94 KiB) Zobrazeno 19620 x
- libovka
Já neříkám že by se koule neměla zatěžovat,ale zatížit jí tak akorát.Kolikrát člověk vidí auto kterému v blatníkách zmizí půlka zadních kol.Takové auto pak fakt svítí do nebe.
- cyril
Mě neoponuješ....píšeš to co já....RudaK píše:Musím oponovatS Vitem sem táhl vlek s naloženým Transitem a že byl Transit naložený víc na vlek,tak to se mnou zametalo po rakouský dálnici nad 80 km/hod ( to sem ještě nevěděl,že stačí popojet dopředu na vleku )

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
A kdo z Vás odtáhl na vleku tolik aut jako JÁ? (Nebo Eliott) Ale když teorie pravý, tak asi máte pravdu vy. Bo teorie je to co řídí svět. K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- RudaK
Tak já se přiznám.
Dvakrát s Vitem jen jako řidič ( jelikož jsem měl papíry na přívěs a švagr né - Vito bylo švagrovo
) Z neznalosti naloženo míň na kouli (aby nebyla přetížená ) a tím pádem jízda do 80 km/hod,víc už to zametalo z vozíkem
(1x Graz -Vídeň po dálnici,Vídeň - Brno po státní už to šlo,bo se jelo do 80km/hod )
Třikrát s D III sem vez D1 po moravě ( z toho jednou blbě naloženou ) Po proškolení od zkušenějších sem to začal nakládat víc na kouli a bylo po problémech
Do té doby mě nebylo jasné,jak to ostatní vozí
a takový dálky
Potud praxe
teoreticky sem to neštudýroval
Já vím ,že někdo řekne,že se může jet 80km/hod,ale zkuste jet po dálnici štreku 80kou .Nevěřím,že všichni to dodržujou 
Dvakrát s Vitem jen jako řidič ( jelikož jsem měl papíry na přívěs a švagr né - Vito bylo švagrovo

Třikrát s D III sem vez D1 po moravě ( z toho jednou blbě naloženou ) Po proškolení od zkušenějších sem to začal nakládat víc na kouli a bylo po problémech

Potud praxe

- cyril
jo jo...zkušenej moc nejsem Celkem asi 11 aut....Sláma Karel píše:A kdo z Vás odtáhl na vleku tolik aut jako JÁ? (Nebo Eliott) Ale když teorie pravý, tak asi máte pravdu vy. Bo teorie je to co řídí svět. K![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Přílohy
-
- facevlekmoto1.JPG (102.67 KiB) Zobrazeno 19281 x
Naposledy upravil(a) cyril dne 31 pro 2009 12:14, celkem upraveno 1 x.
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Víc? Možná třeba já, ale o to přeci nejde. Disco je na tahání absolutně nevhodný a když ho naliftuješ tak ještě vícSláma Karel píše:A kdo z Vás odtáhl na vleku tolik aut jako JÁ? (Nebo Eliott) Ale když teorie pravý, tak asi máte pravdu vy. Bo teorie je to co řídí svět. K![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ještě jeden poznatek, používám vlek co má kola venku a to je super až na tu šířku

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- RudaK
Luboš M. píše:Víc? Možná třeba já, ale o to přeci nejde. Disco je na tahání absolutně nevhodný a když ho naliftuješ tak ještě vícSláma Karel píše:A kdo z Vás odtáhl na vleku tolik aut jako JÁ? (Nebo Eliott) Ale když teorie pravý, tak asi máte pravdu vy. Bo teorie je to co řídí svět. K![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. O slabém motoru nemluvě
![]()
![]()
U defíka už je to mnohel lepší ale do kopce se stejně trápí. Nevím jak RR, ale 4.6 by mi asi seděla, spotřeba ale hraničí s cenou toho co vezeš na vleku.
Ještě jeden poznatek, používám vlek co má kola venku a to je super až na tu šířku
Neřek bych že je Disco III na tahání nevhodný ( a liftovaný

p.s. to by mě zajímalo,ten přívěs s kolama venku

-
Pokud jsou kola vedle vleku, tak je ložná plocha níž a tím je níž i celé težiště naloženého vleku a ten je stabilnější.
Nevýhoda je větší šířka - jak je to s legalitou nevím, ale pochybuju, že ten vlek je širší než kamion, takže v tomto by problém být nemusel, může být ale nějaké omezení na "malá auta".
Víte to někdo?
Nevýhoda je větší šířka - jak je to s legalitou nevím, ale pochybuju, že ten vlek je širší než kamion, takže v tomto by problém být nemusel, může být ale nějaké omezení na "malá auta".
Víte to někdo?
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
Pánové naložit na vlek auto je velká sranda a pohoda, je jednoduché vyvážit vlek na který najedeš autem (nebo natáhneš navijákem) Přál bych vám ladit na vleku 2tunovou loď
Opravdu budete rádi že to máte naložený ............

Všechno má svůj čas........
-
- tel.: 733749581
- auto: Range Rover P38
ahoj ja mam RRp38 z motorem 2,5td a zaves na 3,5tuny jelikoz se zivim jako pokrejvac tak taham krovy,a palety z taskama nejvic co sem vez tak bylo i z vlekem kolem 4 tun,bylo to znat ale v klidu jsem dojel na urcene misto.....tak ja si myslim ze neni co resit auta od landroveru jsou proste tahouni!!!