Tak jsem se rozhodl pro další drobné vylepšení - montáž krytu sání pro topení. Pravda, ukázalo se , že sání má vyřešené odvodnění a sníh už v našem zeměpisném pásmu asi moc neužijeme, ale aspoň mi tam nebude lítat tolik bordel ze stromů. A nebude mě to lákat si na tu mřížku něco odkládat, třeba peněženku, kterou si takdle kolega kdysi vezl z Horšovského Týna až do Poběžovic, kde jsme pak nevěřícně zírali, že se tam celou tu skákavou cestu udržela.
Mile mě překvapilo, že v sání topení je solidní, takřka neucpatelný odtok. A navíc je tam vytvořený takový lavor, že i při větší chcavci voda nejde masivně rovnou do ventilátoru.
Je teda zajímavé, že odtok směřuje vodu na zadní stranu podběhu kde se tiskne hadice saní na plech. A kde jsem při renovaci okolí náboje kola objevil pod plastem (prů)rez. Na levé straně to takové nebylo. Je fakt, že nejvíc tomu proreznutí asi pomohl tlumící "polštář" mezi plastovým krytem a plechem podběhu. Ten jsem u Defa vůbec nečekal
Pro zákryt jsem zvolil doplněk od fy Terrafirma TF150. Přemýšlel jsem sice i nad nerezovým, ale řekl sem si, že kdybych pak někde zachytil, tak mi ten plastový jen rupne a ulítne a neurve kus blatníku.
Je vidět, že to mají klucí vychytané, protože na mřížku pasuje perfektně a s osazením tedy nebude problém.
Cha chá, to byl samozřejmě vtip, protože vzápětí následovalo přiložení na místo, kde se ukázalo, že výše uvedené platí, ale jen pokud na vrchu blatníku není pochozí plech.
Našroubovat kryt na hulváta se mi nelíbilo. Prznit nový díl obrušováním se mi nechtělo a frézovat větší díru v plechu přímo na autě nebo dokonce úplně sundavat pochozí plech už vůbec ne.